De Zwaan: Een Dynamische Sculptuur die de Schoonheid van een Zwaan Vangt

Een Meesterwerk van Kirin+Lab

De Zwaan is een roestvrijstalen sculptuur die de schoonheid van een zwaan uitdrukt met behulp van een parametrische ontwerpaanpak. De sculptuur toont een dynamische vorm met een variërende vorm over 360 graden. Wanneer toeschouwers langs de volledig glazen gang lopen, kunnen ze genieten van de dynamische stroming van de sculptuur, die de organische beweging van een zwaan nabootst die zijn vleugels over het water strekt. De gegraveerde lijnen op de sculptuur benadrukken zijn vloeibaarheid.

Het ontwerp van de Zwaan heeft unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere sculpturen. Het uitdrukt de beweging van een zwaan op het water - een driedimensionale vorm van dynamische schoonheid. Het ontwerp maakt gebruik van 3D-fabricagetechnologie om de vloeiende massa te creëren met behulp van roestvrij staal. Met de reflecties van het water en het gepolijste metalen oppervlak springt het kunstwerk eruit als een meesterwerk in het landschap van de club, waarbij het de schoonheid van organische rondingen en kracht tentoonstelt.

De Zwaan is gerealiseerd met behulp van 3D-fabricagetechnologie en roestvrij staal als materiaal. Het sculptuur heeft een afmeting van 2800mm x 2800mm.

De Zwaan bevindt zich in de clubhuis van Solaris in Hong Kong en is in opdracht gemaakt door K. Wah Group. Het kunstwerk is ontworpen door Kirin Leung en zijn team, waaronder P Jai, Ted Leung en Xianhua Huang.

De interactie met de Zwaan is een kunstzinnige ervaring op zich. De sculptuur toont een dynamische vorm met een variërende vorm over 360 graden. Wanneer toeschouwers langs de volledig glazen gang lopen, kunnen ze genieten van de dynamische stroming van de sculptuur, die de organische beweging van een zwaan nabootst die zijn vleugels over het water strekt.

Het ontwerp van de Zwaan is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de schoonheid van een zwaan met behulp van een parametrische ontwerpaanpak. Het team heeft de algehele vorm en compositie van de zwaan bestudeerd voordat ze het definitieve ontwerp van de sculptuur hebben bepaald.

Het project kende verschillende uitdagingen, met name op het gebied van de constructie. De sculptuur helt naar achteren en heeft slechts een minimale fundering om het gewicht te ondersteunen. Er moesten zorgvuldige berekeningen worden gemaakt om de diepte van de fundering te minimaliseren, terwijl de structuur stabiel genoeg moest zijn om de sculptuur te dragen. Een andere uitdaging was het fabricageproces. Aangezien de sculptuur uit individuele gebouwen in radiale vorm bestaat, moest elk radiaal bouwstuk van de ring worden uitgevouwen tot een vlak oppervlak voor lasercut. De stukken werden vervolgens aan de ring gelast en met de hand gepolijst om de spiegelende afwerking te verkrijgen.

De Zwaan is een meesterwerk dat de schoonheid van een zwaan op een unieke manier vastlegt. Met zijn vloeiende vormen en reflecterende oppervlakken is het een blikvanger in het landschap van de club. Het is een prachtig voorbeeld van hoe kunst, technologie en design samenkomen om een betere leefomgeving te creëren.

De Zwaan is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Beeldende Kunst en Kunstinstallatie Ontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp van de Zwaan toont sterke technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Beeldcredits: Kirin+Lab

Intellectueel eigendomsbericht: Kirin+Lab


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: kirin+labs ltd
Afbeeldingscredits: all image present by kirin+lab
Projectteamleden: Kirin leung P Jai Ted Leung Xianhua Huang
Projectnaam: The Swan
Projectklant: kirin+labs ltd


The Swan IMG #2
The Swan IMG #3
The Swan IMG #4
The Swan IMG #5
The Swan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp