My Smoking Jackets: Een Uniek Ontwerp voor een Modeontwerper's Huis

Een Loft-stijl Woning die Werk en Wonen Combineert

Inleiding

Een nieuw en opvallend ontwerp genaamd "My Smoking Jackets" heeft de aandacht getrokken als een unieke residentiële woning voor een modeontwerper. Dit loft-stijl huis combineert op slimme wijze een studio werkruimte met een appartement, waardoor een veelzijdige en functionele leefruimte ontstaat. Met een half-doordringende ruimte worden de openbare en privégebieden gescheiden, terwijl de belangrijkste ruimte van de hal het woongedeelte en het overdekte balkon combineert. Dit ontwerp maximaliseert de natuurlijke lichtinval en creëert een visueel vergrotend effect, waardoor de bewoners de mogelijkheid hebben om hun leefruimtes aan te passen aan hun werktijden en een flexibele levensstijl te leiden.

De inspiratie voor dit ontwerp is afkomstig van het concept van het stapelen van volumes voor een kleine horizontale hexaëder. Dit stelt de ontwerper in staat om de werkruimte, de woonruimte en de openbare ruimte op een slimme manier weer te geven. Het verhoogde gedeelte van de woonkamer dient ook als buffer tussen het werkgebied en het woongebied, waardoor de gangen en trappen worden gecombineerd. Bovendien zorgt het hoofdvolume ervoor dat al het natuurlijke licht wordt verspreid naar het werkgebied, de woonkamer, de keuken en de eetkamer. Door gebruik te maken van veel binnen glas en grijze spiegels wordt de ruimte visueel vergroot.

Een van de unieke eigenschappen van dit ontwerp is de combinatie van een werkruimte en een privéruimte. Het ontwerp maakt gebruik van een gedeeltelijk doordringende ruimte om de openbare en privégebieden van elkaar te scheiden. De belangrijkste ruimte van de hal combineert de woonkamer en het overdekte balkon, waardoor het natuurlijke licht beter doordringt en de ruimte groter lijkt. Deze samengestelde ruimte stelt de bewoners in staat om hun leefruimtes aan te passen aan hun werktijden en een flexibele levensstijl te leiden.

Het ontwerp maakt gebruik van een combinatie van materialen, waaronder milieuvriendelijke verf, grijs glas, grijze spiegels, houtfineer behandeld met staalborstelen, kwartstegels en stalen trappen. Het project werd gerealiseerd aan het einde van 2017 in New Taipei City, Taiwan.

Deze residentiële woning is ontworpen met oog voor detail en functionaliteit. Het gebruik van veel binnen glas en grijze spiegels zorgt voor een consistent kleurenschema van zwart, wit en grijs, waardoor de ruimte een gevoel van samenhang en ruimtelijkheid krijgt. De werkruimte is gedeeltelijk grijs en blauw om het professionele karakter van de studio te benadrukken. Ondanks de beperkte ruimte van minder dan 90 vierkante meter, omvat het ontwerp een entree, een werkruimte als studio en bureau, een pasruimte, een woonkamer, een hoofdslaapkamer, een kinderkamer, een keuken, een eetkamer en twee badkamers.

De interactie van het ontwerp is gericht op het combineren van werk en familie. De ruimtes zijn zo ontworpen dat ze niet alleen geschikt zijn voor werk, maar ook voor het verwezenlijken van dromen. Dit project biedt een mode-ruimte voor Smoking Jackets Studio en een comfortabele ruimte voor het gezin. Het is een plek waar de vader kan werken en tegelijkertijd voor zijn gezin kan zorgen.

Het ontwerp van "My Smoking Jackets" is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een innovatieve manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn unieke combinatie van werkruimte en privéruimte, slim gebruik van materialen en aandacht voor detail, is "My Smoking Jackets" een opvallend ontwerp dat de grenzen van woningontwerp verlegt. Het biedt een inspirerende en functionele ruimte voor een modeontwerper en zijn gezin.

Locatie en Tijdsbestek: Het project is voltooid in december 2017 in New Taipei City, Taiwan.

Onderzoek en Uitdagingen: Bij het ontwerpen van dit project moest rekening worden gehouden met het stapelen van meerdere volumes in een kleine ruimte. Ook moesten er oplossingen worden gevonden voor het integreren van natuurlijk licht en ventilatie in de interne ruimte.

Met "My Smoking Jackets" heeft ontwerper Ya-Jung Yvane Hsieh een unieke en functionele woning gecreëerd die werk en wonen combineert op een stijlvolle en innovatieve manier. Dit ontwerp is een inspiratie voor andere ontwerpers en biedt een frisse kijk op het concept van een residentiële woning.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ya-Jung HSIEH
Afbeeldingscredits: Ya-Jung HSIEH
Projectteamleden: Ya-Jung Yvane HSIEH
Projectnaam: My Smoking Jackets
Projectklant: Ya-Jung HSIEH


My Smoking Jackets IMG #2
My Smoking Jackets IMG #3
My Smoking Jackets IMG #4
My Smoking Jackets IMG #5
My Smoking Jackets IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp