Lego Activity Center: Een Inspirerende Leeromgeving voor Kinderen

Een Uniek Ontwerp van Donny Fan

Het Lego Activity Center is een uniek project dat kinderen een leerzame en speelse omgeving biedt. Het ontwerpteam heeft op creatieve wijze gebruik gemaakt van de Lego-blokken en abstracte vormen om een levendige en inspirerende ruimte te creëren. Met gebogen geweven elementen en speelse verlichting is het Lego Activity Center als een droomkasteel waar kinderen in kunnen stappen.

Het Lego Activity Center bevindt zich in de buurt van het prachtige Yangfushan Park in Wenling City. Het vormt een dynamische en energieke gemeenschap in de buurt van onderwijs-, cultuur- en zakelijke sectoren. Het ontwerpteam heeft gekozen voor een concept waarbij spelen en leren hand in hand gaan. Ze hebben de Lego-blokken gebruikt om een interessante en comfortabele ruimte te creëren.

Bij het ontwerpen van het Lego Activity Center stond de gezondheid en veiligheid van kinderen centraal. Er is gekozen voor niet-giftige en milieuvriendelijke verf en de vloer is gemaakt van duurzame materialen. Op deze manier kunnen kinderen genieten van een gezonde omgeving.

Het oorspronkelijke gebouw was een laag gebouw met een ongunstige indeling. Het ontwerpteam heeft dit aangepakt door de nadelen om te draaien en de kolom van de trap recht te zetten. Op de tweede verdieping is gekozen voor een witte, warme en solide gesloten muur en houten leuningen om de spiraalvormige trap visueel te verbinden en eenheid te creëren binnen de ruimte.

Het Lego Activity Center is een inspirerende ruimte waar kinderen kunnen spelen en leren. Het ontwerpteam heeft de gevel van de tweede verdieping opgedeeld om de hiërarchie te verrijken en meer ruimte te bieden voor activiteiten. De kolom en de gebogen trap openen de ruimte en creëren een oneindige leeromgeving. Met solide houten leuningen die vanaf de onderkant van de trap naar boven lopen, wordt een grenzeloze school gecreëerd en wordt een benchmark gesteld voor creatieve educatieve ruimtes.

Het Lego Activity Center is in juli 2019 voltooid in Yangfushan Park, Lucheng District, Wenzhou City, Zhejiang Province, China. Het ontwerp is geïnspireerd op de Lego-modules en maakt gebruik van boogvormen, cirkels en bakstenen materialen om de binnenruimte te verrijken. Het ontwerpteam heeft elegant wit gebruikt en verschillende soorten houten materialen om een intellectuele ervaring te creëren. Natuurlijke structuren, dynamische lijnen, functies en gevoelens zijn naadloos geïntegreerd om de ideale ruimte te creëren voor spelen en leren met Lego.

Het ontwerpteam heeft verschillende uitdagingen overwonnen bij het ontwerpen van het Lego Activity Center. Om de nadelen van de oorspronkelijke structuur op te lossen, hebben ze de atriumfunctie gecombineerd met de hoofdinteractie- en rustfunctie. Ze hebben een gebogen houten kast-amfitheater geplaatst dat niet alleen dient als boekenopslag, maar ook verbonden is met de ronde mand. Zowel ouders als kinderen kunnen zich onderdompelen in deze natuurlijke open ruimte, waarbij de druk van de balk subtiel is getransformeerd tot een voordeel van het ontwerp.

Het Lego Activity Center is een uniek ontwerp dat kinderen een inspirerende leeromgeving biedt. Het ontwerpteam heeft op creatieve wijze gebruik gemaakt van Lego-blokken, geweven elementen en speelse verlichting om een levendige en dromerige ruimte te creëren. Dit ontwerp is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Het Lego Activity Center is een voorbeeld van uitmuntendheid, innovatie en technische vaardigheden, en biedt een positieve en wonderlijke ervaring voor kinderen.

Beeldcredits: Wenzhou Chengshijian Architecture Design Consultants Co., Ltd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Donny Fan
Afbeeldingscredits: Wenzhou Chengshijian Architecture Design Consultants Co., Ltd.
Projectteamleden: Donney Fan, Young Chen, Ting Ting Fan
Projectnaam: Lego Activity Center
Projectklant: Donny Fan


Lego Activity Center IMG #2
Lego Activity Center IMG #3
Lego Activity Center IMG #4
Lego Activity Center IMG #5
Lego Activity Center IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp