Een Vleugje Monet: Een Interieurontwerp Geïnspireerd door Claude Monet

Een Residentieel Appartement Ontworpen door Li Zhang

Inleiding

Het interieurontwerp van dit voorbeeldhuis is geïnspireerd op de klassieke serie Waterlelies van Claude Monet, een meester in het gebruik van kleur om momenten van licht en schaduw perfect uit te drukken. Li Zhang, de ontwerper achter dit project, heeft Monets behandeling van licht en kleur op een unieke manier in zijn ontwerpen verwerkt. Het resultaat is een verfijnde ruimte die doet denken aan de dromerige sfeer en levendige kleuren van Monets schilderijen.

Deze woning is een ware viering van kleur en licht. Het gebruik van wit Volakas-marmer, wit gelakte vloerplanken, geborsteld bronskleurig roestvrij staal en leer creëert een heldere en beweeglijke ruimte die doet denken aan de rondingen, golven, kleuren en ruimtelijke diepte die Monets schilderijen tot leven brengen.

Deze delicate olieverfschilderijen stralen een kalme en zorgeloze houding uit in het hedendaagse leven en nodigen de kijker uit in hun wereld van altijd veranderend licht en schaduw, percepties en ideeën. De woonkamer is gericht op een vijverachtig tapijt dat lijkt op een dunne tule die op het water drijft. Het spel van licht en schaduw onthult en verbergt zichzelf en elkaar afwisselend, waardoor de anders statische woonkamer een visuele dynamiek krijgt van stromend leven. De vormen in het eetgedeelte stellen stromend water en communicatie tussen mensen voor.

De woning heeft een oppervlakte van 130 vierkante meter en is gelegen in Jiangsu, China.

De gelaagde metalen kroonluchters lijken op bellen die omhoog drijven in het water, terwijl de gebogen transparante rugleuningen van de eetstoelen een vergelijkbaar gevoel van beweging overbrengen. De blauwe golven van het abstracte schilderij aan de muur voegen nog meer diepte en beweging toe om het algehele ontwerpconcept te versterken. Precies de juiste hoeveelheid kleuraccent verbindt de ruimte en geeft het energie. Net als bij de schilderijen van Monet zijn sommige delen van dichtbij een explosie van kleur, maar het algehele visuele effect is er een van balans en sereniteit.

In de hoofdslaapkamer fungeert een groen waterlelieschilderij als het visuele middelpunt, waarvan de rust de hele slaapkamer omhult. De krachtige kleuren verschillen van wat normaal gesproken in slaapkamers te vinden is, maar het blauwe water en de groene waterleliebladeren onder het zachte en pure licht van de eenvoudige metalen lampen zorgen voor rust in de ogen en de geest. De literaire en elegante sfeer van de studeerkamer weerspiegelt de verfijning van de eigenaar en gebruiker. Deze styling verandert een doorgaans privéruimte in een ruimte die het verhaal vertelt van een culturele persoonlijkheid.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2020 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden geroemd om het incorporeren van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie, en tonen sterke technische en creatieve vaardigheden. Deze ontwerpen dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.

Met dit interieurontwerp heeft Li Zhang een eerbetoon gebracht aan de meesterlijke schilder Claude Monet. Door de behandeling van licht en kleur van Monet te combineren met zijn eigen verfijnde ontwerpstijl, heeft Zhang een unieke en betoverende ruimte gecreëerd die de essentie van Monets schilderijen vastlegt. Dit residentiële appartement is een ware oase van kleur, licht en sereniteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Li Zhang
Afbeeldingscredits: Li Zhang
Projectteamleden: Main Designer: Li Zhang Designer: Cheng-Yi Chen Designer: Li-Hua Zhu
Projectnaam: A Touch of Monet
Projectklant: Li Zhang


A Touch of Monet IMG #2
A Touch of Monet IMG #3
A Touch of Monet IMG #4
A Touch of Monet IMG #5
A Touch of Monet IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp