Moon of Elegance: Een Elegante Woning voor een Retired Senior Koppel

Een Uniek Ontwerp van Jia-Chi Shiu

Inleiding:

Moon of Elegance is een speciaal ontworpen woning voor een gepensioneerd senior koppel. Het ontwerp is gericht op een vloeiende beweging en veiligheid, met curvy elementen en geen scherpe hoeken. Dit artikel verkent de unieke kenmerken en sterke punten van dit ontwerp, evenals de technische specificaties en het ontwerpproces.

Ontwerper Jia-Chi Shiu heeft Moon of Elegance gecreëerd met het oog op de voorkeuren en behoeften van het gepensioneerde koppel. Het vermijden van scherpe hoeken en het gebruik van afgeronde elementen in de woonkamer, zoals de bank en de salontafel, zorgt voor een gemakkelijke en veilige beweging in de ruimte.

Een van de opvallende kenmerken van het ontwerp is de keuze voor hardhout en aardewerk. De eettafel is gemaakt van onderscheidend Afrikaans glanzend teakhout, dat is behandeld met niet-giftige verf om de kleurenschema in de ruimte te stabiliseren. Naast de eettafel bevindt zich een eiland gemaakt van zuur- en hittebestendige kleitegels, die niet alleen gemakkelijk schoon te maken zijn, maar ook variatie toevoegen aan het gedeelte.

Het realisatieproces van Moon of Elegance omvat verschillende technologieën en materialen. Bij de ingang is er doorzichtige opbergruimte geïnstalleerd met behulp van één stuk ijzer en geborsteld hardhoutfineer. De zachte lichtkleurige toon van deze ruimte wordt voortgezet in de systeemkasten aan de hoofdwand in het gemeenschappelijke gedeelte. Het warm getinte hout verzacht de marmeren muren en voegt bescheidenheid en elegantie toe aan de ruimte. Partities aan het plafond en zacht indirect licht dienen om de woonkamer te definiëren.

Met een oppervlakte van 134,54m2 en een hoogte van slechts 2,3 meter, is Moon of Elegance een slim ontwerp dat optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Het is een voorbeeld van hoe een kleine woning functioneel en esthetisch kan zijn.

De interactie met het ontwerp is ook zorgvuldig overwogen. De curvy banken in de woonkamer hebben geen scherpe hoeken, waardoor de mobiliteit in de ruimte wordt verbeterd. De bruine tegels op de vloer hebben een textuur die lijkt op beton, waardoor er consistentie is in het kleurenschema. Het originele muur tussen de studeerkamer en de gang is verwijderd en vervangen door hardhouten kasten aan drie zijden, voorzien van mat getint glas in verschillende kleuren zoals grijs en ambergeel, evenals glas met regen-ijspegelpatronen. Hierdoor dringt het licht door en wordt het gereflecteerd, wat resulteert in een spectrum van kleuren. Dit zorgt voor een prachtig kleurenspel, zowel overdag als 's nachts, en voegt plezier en creativiteit toe aan de ruimte, waardoor de studeerkamer verandert in een schatkist bij maanlicht.

De hoofdslaapkamer achter de woonkamer heeft opbergmogelijkheden achter het bed om de ruimtelijke verhouding aan te passen en de balk uit het zicht te houden. De oorspronkelijke muur tussen de hoofdslaapkamer en de badkamer is ook verwijderd en vervangen door een aluminium frame deur met matglas met regen-ijspegelpatronen, waardoor natuurlijk licht binnenkomt en een eenvoudige stijl wordt gepresenteerd. In de masterbadkamer zijn de douche en het bad gescheiden, vergelijkbaar met de indeling van een hotelbadkamer. De wastafel en het bad zijn ook bedekt met kleitegels, terwijl de spiegel speciaal is geselecteerd om de verschillende secties te definiëren en het licht binnen te laten. Het ontwerp van Moon of Elegance combineert perfect software en hardware. De verlichting is georganiseerd op basis van de behoeften in verschillende secties, met behulp van gemakkelijk schoon te maken armaturen die geen ruimte innemen. Het concept van elegantie en een rustig leven komt zo consistent terug in de hele woning.

De bouw van Moon of Elegance werd voltooid in januari 2021 in Taichung. Het ontwerp is het resultaat van zorgvuldig onderzoek en aandacht voor detail. De keuze voor materialen, kleuren en indeling is gebaseerd op de behoeften en voorkeuren van het gepensioneerde koppel.

Moon of Elegance is een bekroond ontwerp en heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Moon of Elegance integreert de beste praktijken uit de industrie en heeft competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.

Moon of Elegance is een prachtig voorbeeld van een ontwerp dat functionaliteit, esthetiek en veiligheid combineert. Het biedt een elegante en comfortabele leefruimte voor een gepensioneerd senior koppel, waarbij rekening wordt gehouden met hun specifieke behoeften en voorkeuren. Dit ontwerp is een inspiratiebron voor anderen die op zoek zijn naar een stijlvolle en functionele woning.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: JIA-CHI SHIU
Afbeeldingscredits: JIA-CHI SHIU
Projectteamleden: JIA-CHI SHIU
Projectnaam: Moon of Elegance
Projectklant: JIA-CHI SHIU


Moon of Elegance IMG #2
Moon of Elegance IMG #3
Moon of Elegance IMG #4
Moon of Elegance IMG #5
Moon of Elegance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp