The Ecojoy City: Een Ecologisch Boutique Hotel in Shenzhen

Ontworpen door Piheng Yang

Inleiding

Het Ecojoy City-project in Shenzhen is een voorbeeld van duurzaamheid en innovatie. Dit boutique hotel, ontworpen door Piheng Yang, maakt gebruik van recyclable materialen en milieuvriendelijke technieken om een unieke en groene ervaring te bieden aan de gasten. Met een focus op het verminderen van de ecologische voetafdruk en het creëren van een harmonieuze omgeving, is dit hotel een toonbeeld van de toekomst van duurzaam toerisme.

Gelegen in het hart van Shenzhen, heeft het Ecojoy City-project als doel OCT's rijke ervaring als nationale leider in nieuwe stedelijke ontwikkeling te integreren in het concept van "low carbon en groen". Het project wil een volledig functioneel servicepakket bieden voor Shenzhen International Low Carbon City. Het hoofddoel van het project is om een boutique hotel te creëren dat zich richt op "low-carbon", met toevoeging van "business, fashion en leisure".

Wat dit project uniek maakt, is het gebruik van recyclable metalen materialen, milieuvriendelijke vloeren, wandmaterialen en wanddecoraties. Door gebruik te maken van de beperkte hoogte van de oorspronkelijke ruimte en de dikke kolomrasters, wordt het concept van "low carbon" perfect weergegeven, aangevuld met zakelijkheid, mode en recreatie.

Het interieur van het hotel is ontworpen met rustieke panelen en grasbehang, wat niet alleen een decoratief effect heeft, maar ook het groene concept weerspiegelt. Door groen in het interieur te introduceren, ontstaat er een visuele samensmelting van binnen en buiten. Bovendien zijn de decoratieve materialen lokaal verkregen om de renovatiekosten te verlagen en aan te sluiten bij de lokale behoeften.

Met een oppervlakte van 19280 vierkante meter biedt het Ecojoy City hotel een unieke ervaring voor gasten die op zoek zijn naar een groene en duurzame accommodatie. Het project is in juni 2019 voltooid en heeft sindsdien veel lof ontvangen voor zijn innovatieve ontwerp en milieuvriendelijke benadering.

Dit project is een voorbeeld van hoe een hotel een positieve impact kan hebben op het milieu. Door het gebruik van groene, energiebesparende en niet-vervuilende materialen, evenals het recyclen van metalen hulpbronnen, verbetert dit project de kwaliteit van de omgeving. Daarnaast is er een watermeteringsysteem geïnstalleerd om het waterverbruik te registreren en te analyseren, en zijn er groene planten in het interieur geïntroduceerd. Het gebruik van gerecycled hoogwaardig polyethyleen voor grasbestratingstegels helpt bij het verminderen van regenwaterafvoer en oppervlaktewatervervuiling. Dit project draagt bij aan het verminderen van verspilling van hulpbronnen en bevordert de ontwikkeling van de groene bouwsector.

Het Ecojoy City-project heeft niet alleen een positieve impact op het milieu, maar ook op de lokale gemeenschap. Het bevordert de ontwikkeling van de omliggende commerciële sfeer en biedt commerciële ondersteuning voor de internationale low-carbon conferentiezaal. Bovendien biedt het hotel bezoekers een keuze aan recreatie- en rustplaatsen, zodat zij kunnen genieten van de groene kwaliteit van het leven.

Het Ecojoy City-project heeft verschillende uitdagingen overwonnen om een uniek boutique hotel te creëren dat zowel low-carbon als aantrekkelijk is voor gasten. Het ontwerp combineert de cultuur van OCT met de principes van duurzaamheid en creëert zo een unieke ervaring voor bezoekers.

Met zijn innovatieve ontwerp en milieuvriendelijke benadering heeft het Ecojoy City-project erkenning gekregen in de vorm van de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Dit project is een voorbeeld van excellentie in design en draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven en het behoud van het milieu.

Het Ecojoy City boutique hotel in Shenzhen is een inspirerend voorbeeld van hoe design en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Met zijn focus op "low carbon" en groene principes, biedt het hotel een unieke en milieuvriendelijke ervaring voor gasten. Het project is een mijlpaal in de ontwikkeling van duurzaam toerisme en een inspiratie voor toekomstige ontwerpers en architecten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Piheng Yang
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Chen Jiushang, The Ecojoy City, 2019. Image #2: Photographer Chen Jiushang, The Ecojoy City, 2019. Image #3: Photographer Chen Jiushang, The Ecojoy City, 2019. Image #4: Photographer Chen Jiushang, The Ecojoy City, 2019. Image #5: Photographer Chen Jiushang, The Ecojoy City, 2019.
Projectteamleden: Yang Piheng Chen Ming
Projectnaam: The Ecojoy City
Projectklant: Piheng Yang


The Ecojoy City IMG #2
The Ecojoy City IMG #3
The Ecojoy City IMG #4
The Ecojoy City IMG #5
The Ecojoy City IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp