Modern Meets Rustic: Een Uniek Loft Appartement in Singapore

Een combinatie van industrieel, rustiek en eigentijds design

Inleiding

Dit bijzondere loft appartement in Singapore, genaamd "Modern Meets Rustic", is het resultaat van het creatieve brein van ontwerper Edwin Chong. Geïnspireerd door een jong stel dat zichzelf beschrijft als oude zielen in de moderne wereld, heeft Chong een unieke ruimte gecreëerd die moderne en rustieke elementen combineert. Met zijn industriële uitstraling, betonnen afwerking en natuurlijke materialen is dit appartement een ware eyecatcher.

De kracht van dit ontwerp ligt in de unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere woningen. Het appartement bevindt zich op de hoogste verdieping van het gebouw en heeft een indrukwekkende vijf meter hoge wand met een visgraatpatroon van hout en beton. Deze wand benadrukt de dubbelhoge ruimte en voegt een gevoel van grandeur toe aan de woning. Daarnaast is de vloer naadloos afgewerkt met een betonnen textuur, wat zorgt voor visuele interesse en een moderne uitstraling.

Een ander opvallend kenmerk van dit loft appartement is de overvloed aan natuurlijk licht dat de open woonruimte binnenstroomt. Dit zorgt voor een aangename sfeer en versterkt het gevoel van ruimte. Het ontwerp is zorgvuldig doordacht en biedt een optimale interactie tussen de verschillende ruimtes. Zo is de keukenwand verwijderd om plaats te maken voor een open indeling, waardoor de ruimte wordt overspoeld met natuurlijk licht en er meer interactie mogelijk is. Daarnaast is er een transformeerbare tafel geïntegreerd in het keukeneiland, waardoor deze kan worden uitgeschoven voor bijeenkomsten en weer kan worden opgeborgen wanneer deze niet in gebruik is.

Het ontwerp van dit loft appartement is gerealiseerd met behulp van verschillende technieken en materialen. Zo is er handmatig een decoratieve afwerking aangebracht op de betonnen wand en vloer in de woonkamer, wat zorgt voor een naadloze en unieke uitstraling. Daarnaast is de keukenwand afgewerkt met cementpleister. Deze combinatie van materialen en technieken draagt bij aan de industriële en rustieke uitstraling van het appartement.

De locatie van dit project is Singapore en het ontwerp is gerealiseerd tussen mei 2019 en september 2019. Gedurende deze periode heeft het ontwerpteam, onder leiding van Edwin Chong en in samenwerking met Shalynn Toh, hard gewerkt om dit unieke loft appartement tot leven te brengen.

Het ontwerp van dit loft appartement is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en aandacht voor detail. De combinatie van glad beton met warm hout zorgt voor een moderne uitstraling met een vleugje rustieke charme. De keuken is uitgevoerd in een mosgroene kleur, die perfect past bij de stijl van het stel. Daarnaast is er gekozen voor een donkerdere en gedurfdere tint beton voor de keukenwand, wat zorgt voor contrast en diepte. Het gebruik van rattan meubels voegt een vintage en organisch element toe aan de ruimte en verhoogt de algehele uitstraling.

Het ontwerp van dit loft appartement heeft echter ook enkele uitdagingen met zich meegebracht. Zo bleek het lastig om de kleur van de cementpleisterwand in de keuken te controleren, wat resulteerde in een lichte kleurvariatie en gedeeltelijke scheurvorming. Om dit op te lossen, werd er gebruik gemaakt van verschillende verfsoorten om de juiste grijstint te creëren en de natuurlijke patronen van de pleister na te bootsen. Daarnaast is er een sealer aangebracht om de patronen te accentueren en toekomstige scheurvorming te voorkomen.

Al met al is dit loft appartement een unieke en inspirerende ruimte die de persoonlijkheid van het stel weerspiegelt. Het samenspel van moderne en rustieke elementen, de aandacht voor detail en de zorgvuldig gekozen materialen maken dit ontwerp tot een ware blikvanger. Het is dan ook geen verrassing dat dit project de Iron A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design.

Met het "Modern Meets Rustic" loft appartement heeft Edwin Chong een unieke en inspirerende ruimte gecreëerd die de perfecte balans vindt tussen modern design en rustieke charme. Dit loft appartement is een ware eyecatcher en een voorbeeld van vakmanschap en creativiteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Edwin Chong
Afbeeldingscredits: Edwin Chong
Projectteamleden: Shalynn Toh
Projectnaam: Modern Meets Rustic
Projectklant: Edwin Chong


Modern Meets Rustic IMG #2
Modern Meets Rustic IMG #3
Modern Meets Rustic IMG #4
Modern Meets Rustic IMG #5
Modern Meets Rustic IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp