Nestwood: Een Organische Oase voor Creatieve Industrieën

Een unieke galerij ontworpen door Z Square Group en Manifold Lab Team

Inleiding

De Nestwood Gallery is een inspirerende en organische ruimte die gedeeld wordt door verschillende creatieve industrieën. Het ontwerp is geïnspireerd op wiskundige vormen en streeft naar een balans tussen schoonheid en rationaliteit. Met behulp van experimenteel generatief ontwerp en de nieuwste digitale fabricagetechnologieën is elke ruimtelijke detail gerealiseerd om de complexe geometrie vanuit de computer te repliceren.

Body

De ontvangsthal, die de vorm heeft van een waterdruppel, begroet de bezoekers en wordt ondersteund door een mini-biovijver. Deze mini-ecosysteem wordt in evenwicht gehouden door het licht in de atrium, stikstof, gerecycled water en verschillende planten- en diersoorten. Vervolgens worden bezoekers verwelkomd door atriummuren die geïnspireerd zijn op de natuur, waar een trap de bezoekers naar de bovenverdieping leidt.

De Nestwood Gallery fungeert als een hub waar design teams ideeën kunnen uitwisselen. Het centrale atrium is ontworpen als een creatieve ontmoetingsplek waar innovatie en samenwerking worden gestimuleerd.

De realisatie van dit ontwerp maakte gebruik van geavanceerde technologieën, zoals digitale fabricage met behulp van robots. Materialen zoals 316L Marine Grade roestvrij staal, glasvezelversterkt gips, Nero Marquina marmer, geperforeerd aluminium met een fluorcarbon coating, en geplateerd glasvezel en CNC Baltic berkenhout werden gebruikt om de unieke kenmerken van het ontwerp tot leven te brengen.

Conclusie

De Nestwood Gallery is een baanbrekend ontwerp dat de grenzen van de creatieve industrie verlegt. Met zijn organische vormen en innovatieve fabricagetechnieken biedt het een inspirerende omgeving voor creatieve uitwisseling en samenwerking. Het is een ware oase voor de creatieve geest.

Afbeelding Credits: Fotograaf Hubert Ye Hua, 2022

Intellectueel Eigendom: Copyright Z Square Group en Manifold Lab, 2022

Awards en Erkenning: Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Z Square Group and Manifold Lab
Afbeeldingscredits: Photographer, Hubert Ye Hua, 2022
Projectteamleden: Mengdi Zhen Nan Zeng Steven Avis Ying Guo Ken Yu
Projectnaam: Nestwood
Projectklant: Z Square Group and Manifold Lab


Nestwood IMG #2
Nestwood IMG #3
Nestwood IMG #4
Nestwood IMG #5
Nestwood IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp