Ontwerpnaam: Reunion

Ontwerper: Cheng Hou Lin

Inleiding

In de moderne samenleving hechten we veel waarde aan sociale bijeenkomsten en reünies. Ontwerper Cheng Hou Lin heeft dit idee van mensgerichtheid omarmd en zich gericht op interactie, samenzijn en integratie tussen mensen. In plaats van luxe en verfijnde details, heeft hij gekozen voor een ontspannen en natuurlijke benadering. Het open ontwerp respecteert de privacy door optionele scheidingswanden, waardoor het huis een multifunctionele ruimte wordt die ideaal is voor entertainment en bijeenkomsten thuis.

De ruimte is voornamelijk ontworpen met een dubbele as-migratie, waarbij een onafhankelijk en open patroon wordt gebruikt om alles tot één geheel te maken. De ontwerper heeft de eetkeuken als centraal punt gekozen en de keukeneiland gecombineerd met de tafel voor entertainment en interactie. Tegelijkertijd heeft het huis een perfecte woonfunctie, met een dynamische en statische dubbele as voor interactie en sociale activiteiten. Dit geeft het hele huis flexibiliteit en transparantie, en zorgt voor een comfortabele en stressvrije omgeving.

Voor een verfrissend en vrij gevoel heeft de ontwerper geprobeerd om scheidingswanden en materiaallijnen te vermijden door de deuren van kasten en badkamers te verbergen. Hierdoor ontstaat een opgeruimde en rustige uitstraling. Het "Less is More" ontwerpidee wordt toegepast, waarbij veel wit wordt gebruikt om het heldere zonlicht te versterken in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout en steen voor een gezellige en warme afwerking van het huis. De donkere glazen schuifdeur in het zwart kan open of gesloten worden gelaten, afhankelijk van de dagelijkse routines, en dient als subtiele scheidingswand.

De sociale eetkeuken staat centraal in dit ontwerp en maakt gebruik van open ruimtes om de tijd tussen mensen te vergroten en de afstand te verkleinen. Om een luchtige sfeer te creëren en de indeling zo open mogelijk te houden, wordt de vloer verhoogd, zodat iedereen op de grond kan zitten wanneer er veel mensen zijn. Zelfs als ze zich in verschillende ruimtes bevinden, zoals de audiovisuele ruimte en de multifunctionele ruimte, kunnen familieleden en gasten zonder vertraging met elkaar communiceren.

Het project is gestart in februari 2020 en werd in april 2020 voltooid in Taiwan. In het digitale tijdperk hoopt de ontwerper dat gebruikers in deze ruimte hun telefoons, tablets en andere elektronische apparaten kunnen neerleggen en terugkeren naar de meest primitieve vorm van interactie tussen mensen. Door middel van subtractief ontwerp zijn scheidingswanden verwijderd om het huis tot één comfortabele, verfrissende en flexibele ruimte zonder scheidingswanden te maken. Het gelaagde plafond zorgt voor een opgeruimde uitstraling zonder storende dwarsbalken, en de onvolledige ruimtes dienen als compartimenten met functionaliteiten zoals opslag, magazijn, badkamer en keuken.

De obstakels van binnenbalken hebben niet alleen invloed op het feng shui en de sfeer van mensen en huizen, maar ook op de carrièrekansen en fysieke gezondheid van mensen vanuit Aziatisch perspectief. Daarom is het een uitdaging om een hoog-laag plafondmodel te creëren om de visuele barrières van te lage balken op te lossen. Door gebruik te maken van grote ramen en open ruimtes in de kamer wordt veel licht en frisse lucht geïntroduceerd, waardoor mensen zich comfortabel en op hun gemak voelen.

Het ontwerp Reunion van Cheng Hou Lin is bekroond met de Iron A' Design Award in 2021 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege hun integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Ze dragen bij aan een betere wereld en zorgen voor voldoening en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lin, Cheng Hou
Afbeeldingscredits: Lin, Cheng Hou
Projectteamleden: Lin, Cheng Hou
Projectnaam: Reunion
Projectklant: Lin, Cheng Hou


Reunion IMG #2
Reunion IMG #3
Reunion IMG #4
Reunion IMG #5
Reunion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp