Houguan Lake: Een Poëtische Ruimte voor de Verkoopafdeling

Een Futuristisch Ontwerp van Yifei Pang

Inleiding

De Houguan Lake, ontworpen door Yifei Pang, is een unieke ruimte die speciaal is ontworpen voor de verkoopafdeling. Met zijn L-vormige trapwand verdeelt het de ruimte op een functionele en esthetische manier. Dit futuristische ontwerp combineert eenvoud en moderniteit en creëert een luchtige en lichte sfeer. Laten we eens kijken naar de unieke eigenschappen en inspiratie achter dit opmerkelijke ontwerp.

De inspiratie voor de Houguan Lake komt voort uit de wens om de ruimte een poëtisch gevoel van melodie te geven. Het ontwerp is geïnspireerd op de wetten van de natuur en streeft ernaar om een spirituele en betekenisvolle ervaring te creëren. Het resultaat is een ruimte die de diepe intenties van de ontwerper weerspiegelt en een gevoel van harmonie en evenwicht uitstraalt.

Wat de Houguan Lake echt onderscheidt, is de L-vormige trapwand die de functie van de ruimte verdeelt en tegelijkertijd een visueel aantrekkelijk element toevoegt. Deze wand creëert een gevoel van beweging en verbinding tussen de verschillende delen van de ruimte. Het ontwerp is schoon en futuristisch, waardoor de ruimte een frisse en moderne uitstraling krijgt.

Een ander opvallend kenmerk van de Houguan Lake is het constructiemethode tentoonstellingsgebied. Dit gebied dient niet alleen als een visueel open pad, maar zorgt er ook voor dat de ruimte luchtig en wendbaar aanvoelt. Het gebruik van materialen zoals steen, gehard glas, grijze spiegels en houtfineer draagt bij aan de moderne en elegante uitstraling van de ruimte.

De Houguan Lake is het resultaat van een zorgvuldige afweging van esthetiek en functionaliteit. Het ontwerp transformeert complexiteit in eenvoud en keert terug naar de puurheid van design. Het benadrukt de horizontale en verticale lijnen en creëert een harmonieuze en uitnodigende ruimte.

De Houguan Lake werd voltooid in november 2020 in Wuhan. Het project werd gerealiseerd door Yifei Pang en Huaichao Ma, die samenwerkten om dit opmerkelijke ontwerp tot leven te brengen.

De Houguan Lake is bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze award erkent het buitengewone ontwerp en de impact ervan op de wereld. Het is een eerbetoon aan de creativiteit en wijsheid van de ontwerper en benadrukt de uitmuntendheid van dit opmerkelijke ontwerp.

De Houguan Lake is een ware blikvanger, een ruimte die de grenzen van design en esthetiek verlegt. Met zijn poëtische sfeer en futuristische uitstraling is het een inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een unieke en harmonieuze ruimte.

Beeldcredits: Fotograaf Zheng Yan, "Wuhan Houguan Lake Sales Department", 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yifei Pang
Afbeeldingscredits: Photographer Zheng Yan, "Wuhan Houguan Lake Sales Department", 2020.
Projectteamleden: Yifei Pang, Huaichao Ma
Projectnaam: Houguan Lake
Projectklant: Yifei Pang


Houguan Lake IMG #2
Houguan Lake IMG #3
Houguan Lake IMG #4
Houguan Lake IMG #5
Houguan Lake IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp