Designnaam: Light Step

Ontwerper: Kai Yang

Inleiding

De residentiële woning Light Step, ontworpen door Kai Yang, is een uniek project dat donkere kleuren en natuurlijk licht vermijdt. Het ontwerpteam heeft verschillende tinten grijs en licht gebruikt om een ruimte te creëren die doet denken aan een resort hotel. Door het gebruik van verschillende grijstinten ontstaat er een subtiele textuur, terwijl het licht- en schaduwontwerp de interieurverlichting versterkt. Bovendien zijn er in de hoeken en opbergplekken verfijnde details toegevoegd die voldoen aan de wensen van de klant.

De unieke eigenschappen van het ontwerp zijn onder andere het gebruik van verschillende grijstinten om de gevel te presenteren en het gebruik van licht en schaduw om de omgeving een verticale en horizontale as te geven en zo het ruimtelijke effect te verbeteren. Daarnaast heeft het ontwerpteam lineaire verlichting rondom het plafond en de gevel ingebed. Het verloop van het licht op de muren creëert het uiterlijk van een ruimte met textuur.

Voor de realisatie van het ontwerp zijn verschillende bouwmaterialen gebruikt, waaronder pleisterwerk, kwartsplaten, laminaatvloeren, milieuvriendelijke latexverf, grijze spiegels, emaille en matte acrylpanelen. De donkere kleur van de bouwmaterialen sluit aan bij de voorkeur van de klant. Het ontwerpteam heeft de textuur van de bouwmaterialen gebruikt om een verfijnde textuur te creëren en heeft lineaire verlichting toegevoegd om een luxe sfeer te creëren.

Het project is een nieuw appartement met een totale oppervlakte van 40,7 vierkante meter op de zevende verdieping. Het omvat een slaapkamer, een woonkamer, een badkamer en een keuken. De indeling van de ruimte is lang en smal en de klant houdt niet van zonlicht. Na het dichtmaken van de ramen heeft het ontwerpteam de gevel verkleind en reflecterende materialen zoals spiegels gebruikt om het zicht te verlengen en een minimalistisch en stijlvol ontwerp te creëren.

De interactie met het ontwerp is gebaseerd op de wensen van de klant. In plaats van het behouden van natuurlijk zonlicht, heeft de klant juist gekozen voor een ontwerp zonder zonlicht. De favoriete ruimtes van de klant zijn de woonkamer en de badkamer, omdat deze voldoen aan haar eisen en voorkeuren.

Het ontwerp is gerealiseerd in Taiwan en het project is in januari 2022 voltooid. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het gebruik van verschillende grijstinten en lichteffecten om een hotelachtige sfeer te creëren. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de materiaalkeuze en de technische uitdagingen die hierbij kwamen kijken.

Light Step is een uniek residentieel ontwerp dat donkere kleuren en natuurlijk licht vermijdt. Het gebruik van verschillende grijstinten en lichteffecten creëert een ruimte die doet denken aan een resort hotel. Het ontwerpteam heeft met veel aandacht voor detail gewerkt aan de realisatie van dit project, waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige bouwmaterialen en innovatieve verlichtingstechnieken. Het resultaat is een stijlvol en luxueus interieur dat voldoet aan de wensen van de klant.

Afbeeldingen met dank aan Studio in in.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Light Step wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële best practices en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kai Yang
Afbeeldingscredits: Studio in in
Projectteamleden: Kai Yang, Sandra Liu
Projectnaam: Light Step
Projectklant: Kai Yang


Light Step IMG #2
Light Step IMG #3
Light Step IMG #4
Light Step IMG #5
Light Step IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp