Ease in the Woods: Een Italiaans geïnspireerd modelhuis op grote hoogte

Een ontwerp van James Yen

Ease in the Woods is een modelhuis dat is ontworpen met het oog op mensen die met pensioen gaan. Het huis is gelegen op een hoge verdieping en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het interieur is ontworpen met semi-schermen in plaats van scheidingswanden, waardoor flexibiliteit wordt geboden aan de bewoners. Het huis is voorzien van een functionele keuken en een ontspannen mahjongruimte.

James Yen, de ontwerper van Ease in the Woods, heeft bij het ontwerpen van dit modelhuis rekening gehouden met de geografische omstandigheden en natuurlijke voordelen van de locatie. Het huis is bedoeld voor mensen die met pensioen gaan en biedt een functionele keuken en een ontspannen mahjongruimte. Daarnaast is het interieur zo ontworpen dat het uitzicht over de stad optimaal benut wordt. In plaats van scheidingswanden zijn er semi-schermen geplaatst, zodat de bewoners kunnen genieten van het adembenemende uitzicht, zowel staand als zittend.

Wat Ease in the Woods uniek maakt, is het gebruik van houten materialen en semi-schermen om een warme en verfrissende sfeer te creëren. De woonkamer en de studeerkamer zijn voorzien van efficiënte verlichting, waardoor deze ruimtes optimaal gebruikt kunnen worden. Daarnaast is er een speciale ruimte gecreëerd waar bewoners kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de 36e verdieping. Het gebruik van gratings en donker eikenhouten platen geeft het interieur een klassieke Italiaanse uitstraling, eenvoudig en semi-luxe.

De realisatie van Ease in the Woods is gebaseerd op het idee van een modelhuis dat na de bouw aan veel potentiële kopers getoond zal worden. Het huis is gelegen in een buurt met veel voorzieningen en is daardoor aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woonomgeving. Het interieur straalt een ontspannen en comfortabele sfeer uit, waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen zoals steen, Chang Hong glas en geborsteld staal. Deze materialen zorgen voor een rustgevende visuele ervaring door de unieke patronen en rustieke kleuren.

Met een oppervlakte van 125 pings en een interieur van 77 pings biedt Ease in the Woods voldoende ruimte voor een comfortabel verblijf. Het huis is voorzien van een privélift en heeft drie slaapkamers, inclusief badkamers en kasten. Daarnaast zijn er een lichte maaltijdruimte, een mahjongruimte, een leeshoek en een kleine banketruimte aanwezig. Het ontwerp van Ease in the Woods is gebaseerd op natuurlijke materialen en functionaliteit, waarbij rekening is gehouden met de wensen en verwachtingen van de toekomstige bewoners.

De interactie met Ease in the Woods is gebaseerd op het creëren van een rustgevende woonomgeving voor mensen die behoefte hebben aan quality time voor zichzelf. Het huis is voorzien van grote ramen en situatieverlichting, waardoor een ontspannen sfeer wordt gecreëerd. Het huis is gelegen in een rustige buurt met straten eromheen, waardoor bewoners kunnen genieten van een rustige en vredige omgeving.

De bouw van Ease in the Woods werd in oktober 2020 voltooid in Taiwan. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar ruimtelijke indelingen en interieurontwerpen. Het doel was om een ontwerp te creëren dat aan de verwachtingen van verschillende klanten zou voldoen. Het resultaat is een ontwerp dat een ontspannen en adembenemend uitzicht combineert met een moderne Italiaanse stijl.

De uitdaging bij het ontwerpen van Ease in the Woods lag in het creëren van een ontwerp dat aantrekkelijk zou zijn voor een breed publiek. Het huis is een modelwoning en heeft nog geen specifieke eigenaar. Het ontwerp moest daarom aansluiten bij de wensen en verwachtingen van potentiële kopers. De ontwerper slaagde erin om het prachtige uitzicht op harmonieuze wijze in het interieur te integreren.

Gratings worden op verschillende manieren gebruikt om het privégedeelte van het huis te verbergen. De L-vormige bank is zo geplaatst dat deze uitzicht biedt op de Franse ramen, en de eenvoudige decoraties weerspiegelen de Italiaanse Minotti-stijl. Het ontwerp van Ease in the Woods biedt niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook flexibiliteit en functionaliteit.

De ontwerper van Ease in the Woods, James Yen, heeft met dit ontwerp een unieke woonomgeving gecreëerd. Het huis combineert een adembenemend uitzicht met een ontspannen en comfortabele sfeer. Het gebruik van natuurlijke materialen en de aandacht voor functionaliteit maken dit ontwerp tot een ware eyecatcher. Ease in the Woods is een modelhuis dat de verwachtingen van toekomstige bewoners zal overtreffen.

Afbeeldingen met dank aan WI. Design.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp van Ease in the Woods combineert technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbetering van de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: James Yen
Afbeeldingscredits: WI. Design
Projectteamleden: YUNG-CHIEH YEN, ROU-I HUANG
Projectnaam: Ease in the Woods
Projectklant: James Yen


Ease in the Woods IMG #2
Ease in the Woods IMG #3
Ease in the Woods IMG #4
Ease in the Woods IMG #5
Ease in the Woods IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp