B&B Italia Showroom: Hedendaagse Uniekheid en Tijdloze Elegantie

Een Ontwerp van Outin Design

B&B Italia interpreteert de moderne beschaving met producten die zeer gevoelig zijn voor het leven. Het ontwerp is uiteindelijk een "annotatie" op het leven. De ruimtelijke structuren van de showroom zijn eenvoudig en coherent, en vormen samen met zonneschijn, briesjes, texturen en ambiance een natuurlijk gereguleerde tuin. Het tentoongestelde meubilair in de "tuin" groeit als bloemen en gras.

Het belangrijkste van het ontwerp was hoe de kernwaarden van het merk konden worden weerspiegeld en op een intiemere en begrijpelijkere manier konden worden overgebracht op de Chinese markt. Het ontwerp laat conventionele showroommodi los vanuit het perspectief van gebouw, landschap en interieur, en bereikt de eenheid en continuïteit van de ruimte. De subtiele integratie van geometrische structuren, glazen gevels en tuinen doorbreekt de grens tussen objecten en het gebouw, en vormt een natuurlijke, ordelijke omgeving.

De interieurruimte toont een sterk gevoel van volume en strakke lijnen. De doorschijnende semi-open scheidingswanden zorgen voor een overgang van de ruimte en creëren continuïteit in de visuele ervaring en een gevoel van diepte. De stapeling en verstrengeling van oppervlakken en blokken leiden de circulatie op een impliciete manier en brengen buitenlandschap en daglicht in het grootste deel van het gezichtsveld van de bezoekers. Op deze manier wordt de interieurruimte een dynamische entiteit.

De showroom, gelegen in Ningbo, Zhejiang Province, heeft een oppervlakte van 540 vierkante meter en is ontworpen door het team van Outin Design onder leiding van hoofdontwerper Wang Chen.

Het ontwerp doorbreekt de conventionele showroommodus en neemt een ruimtelijk patroon aan met een gevoel van gelaagdheid en gemengde elementen en kleuren op een elegante manier, waardoor een ruimte ontstaat die eigentijdse uniekheid en tijdloze elegantie uitstraalt. De interieurruimte toont een sterk gevoel van volume en strakke lijnen. De doorschijnende semi-open scheidingswanden zorgen niet alleen voor continuïteit in de visuele ervaring en een gevoel van diepte, maar brengen ook buitenlandschap en daglicht binnen, waardoor de ruimte een elegante en dynamische touch krijgt.

Het ontwerp van B&B Italia Showroom heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Het ontwerp wordt geprezen voor het incorporeren van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en vertoont sterke technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met het B&B Italia Showroom ontwerp heeft Outin Design een ruimte gecreëerd die niet alleen de producten van het merk op een unieke manier presenteert, maar ook een omgeving biedt die de waarden en esthetiek van het merk weerspiegelt. Het ontwerp doorbreekt conventionele showroommodi en creëert een harmonieuze en dynamische ruimte waar bezoekers kunnen genieten van hedendaagse uniekheid en tijdloze elegantie.

Beeldcredits: WenStudio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: OUTIN. DESIGN
Afbeeldingscredits: WenStudio
Projectteamleden: Chief Designer : Wang Chen Company: OUTIN. DESIGN
Projectnaam: B&B Italia
Projectklant: OUTIN. DESIGN


B&B Italia IMG #2
B&B Italia IMG #3
B&B Italia IMG #4
B&B Italia IMG #5
B&B Italia IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp