Tranquil Fusion: Een Harmonieuze Samensmelting van Ruimte en Licht

Een Residentieel Ontwerp van Yu Fen Lee

Inleiding:

In het ontwerp van Tranquil Fusion heeft ontwerper Yu Fen Lee pure kleuren gebruikt om de sfeer van de ruimte te beschrijven. Door het gebruik van verschillende materialen ontstaat er een hartverwarmende uitstraling van harmonie binnen het gezin. Het ontwerpteam heeft slim gebruik gemaakt van natuurlijk licht en transparante glazen materialen om de ruimte open en licht te houden. Met een harmonieuze combinatie van tinten presenteert de ruimte een moderne, eenvoudige, elegante en rustige sfeer.

De openbare en privésferen in dit project hebben voldoende natuurlijk licht. Door het gebruik van transparant glas blijven het balkon, de studeerkamer en de slaapkamer van de woning helder en transparant. Daarnaast zijn er in deze eenvoudige ruimte grijstinten toegepast in combinatie met ijzeren accessoires, spiegelmaterialen en houtelementen. Het kleurenschema van zwart en grijs zorgt voor een consistente afstemming van licht en donker, terwijl verschillende materialen met elkaar verweven zijn. In de verkeersstromen is er zelfs een speciale ruimte toegevoegd waar huisdieren vrij kunnen bewegen.

Om het natuurlijke licht van buitenaf te behouden, heeft het team aluminium ramen en glazen deuren gebruikt in plaats van traditionele bakstenen muren als scheidingswanden. Dit zorgt voor een transparante en geleidelijke overgang tussen de verschillende ruimtes. Bovendien versterkt de vloeiende visuele ervaring de harmonieuze interactie tussen gezinsleden. Om de kwaliteit van leven in de woning te behouden, zijn er Energy Recovery Ventilators toegevoegd om te zorgen voor een frisse en gezonde leefomgeving.

Tranquil Fusion is gelegen in Zhubei City, Hsinchu County, Taiwan en werd voltooid in september 2020. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan om de inherente voordelen van voldoende daglicht in de ruimte te behouden. Door het gebruik van transparante materialen en grijstinten is er een unieke stijl gecreëerd die zowel mannelijke als vrouwelijke klanten aanspreekt. Met speciale verf in een grijstinten kleurenschema en het natuurlijke omringende licht is er een combinatie van donkere en lichte kleuren gecreëerd, wat resulteert in een rustige en warme sfeer van thuis.

Tranquil Fusion is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een indrukwekkende manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met Tranquil Fusion heeft Yu Fen Lee een harmonieuze samensmelting van ruimte en licht gecreëerd. Het gebruik van transparante materialen en een doordacht kleurenschema zorgt voor een rustige en warme sfeer in de woning. Dit ontwerp is een ware blikvanger en een inspiratie voor liefhebbers van kunst, architectuur en design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YU FEN LEE
Afbeeldingscredits: Yujian.studio
Projectteamleden: YU FEN-LEE
Projectnaam: Tranquil Fusion
Projectklant: YU FEN LEE


Tranquil Fusion IMG #2
Tranquil Fusion IMG #3
Tranquil Fusion IMG #4
Tranquil Fusion IMG #5
Tranquil Fusion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp