Sweets De Pineapple: Een Betoverende Thema Park Winkel en Bakkerij

Een Ontwerp van Shinjiro Heshiki en Akiko Higashi

Inleiding

Sweets De Pineapple is een opwindende nieuwe toevoeging aan de Nago Pineapple Park in Nago City, Okinawa, Japan. Dit unieke ontwerp, gemaakt door Shinjiro Heshiki en Akiko Higashi, is geïnspireerd op de wereld van een wijnmakerij en heeft als doel bezoekers te laten genieten van originele snacks en winkelen in een themapark-achtige omgeving. Met zijn opvallende ananasdetails en populaire beelden, is Sweets De Pineapple een plek die iedereen zal opvrolijken.

Deze unieke eigenschappen van het ontwerp maken het echt onderscheidend. Ananasvormige motieven zijn te vinden op de vloeren, muren, plafonds, kolommen, deuren, glaswerk, armaturen en verlichting. Dit zorgt voor een natuurlijke geleiding van bezoekers naar de ananasfabriek en de ananaswijnmakerij. Het ontwerp is harmonieus afgestemd op de andere commerciële faciliteiten in de Nago Pineapple Park en creëert zo een samenhangend geheel.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van geavanceerde technologieën en materialen. De deuren zijn gemaakt van textuurmaterialen zoals hout en staal. Zelfs de inorganische aluminium automatische deuren zijn bedekt met houtnerfplaten en een antiek uitziende film. Rondom de pilaren zijn driedimensionale houten kunstvoorwerpen met ananasmotieven geïnstalleerd. Het plafond is afgewerkt met indrukwekkende ananasbladeren die over het plafond kruipen. Om het ananasmotief te accentueren, is gebruik gemaakt van Karp, een licht materiaal dat doet denken aan een ananasfruit tussen de bladeren.

De technische specificaties van het ontwerp zijn indrukwekkend. Het hoogtepunt is een gemeenschappelijk driedimensionaal kunstvoorwerp met ananasmotief rond de kolommen bij de kassa. Dit kunstwerk is 5 meter hoog en 5 meter diep en het bovenste motief is verbonden met het plafond, waardoor de afstand die de bladeren kruipen groter is dan bij andere kunstvoorwerpen. Het plafond is voorzien van een driedimensionaal latwerk dat impact creëert.

Het ontwerpteam, bestaande uit Shinjiro Heshiki, Akiko Higashi, Keiko Sakaguchi en Saya Fuji, heeft met succes verschillende uitdagingen overwonnen tijdens het ontwerpproces. Aangezien het ontwerp van de Pineapple Winery, dat een zilveren prijs heeft gewonnen bij de A' Design Awards 2021, tegelijkertijd werd gepland, waren er veel problemen die het ontwerp beïnvloedden. Door middel van effectieve communicatie en overleg met alle betrokken partijen zijn deze problemen één voor één opgelost.

Sweets De Pineapple is een spannende ruimte die niet alleen de kwaliteit van de producten van Pineapple laat zien, maar ook de bezoekers vermaakt. De deuren zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, ijzer en messing. Zelfs de inorganische aluminium automatische deuren zijn afgewerkt met houtnerfplaten en een antieke film, waardoor een zeer vermakelijke ruimte wordt gecreëerd. Het hoofdhek en de bewegwijzering, die een gevoel van opwinding symboliseren, zijn met oog voor detail en ruimtelijke presentatie gemaakt, zoals ijzeren hekwerk.

Sweets De Pineapple is een bekroond ontwerp en heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Dit ontwerp is erkend voor zijn creatieve en inventieve karakter, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het creëert een wereld die kunst, wetenschap, design en technologie combineert en maakt de wereld een betere plek.

Met zijn unieke ontwerp, opwindende sfeer en aandacht voor detail is Sweets De Pineapple een must-visit bestemming voor iedereen die op zoek is naar een betoverende ervaring in de wereld van ananas. Bezoekers zullen worden ondergedompeld in een themapark-achtige omgeving en kunnen genieten van heerlijke snacks en winkelen in een unieke setting. Sweets De Pineapple is een ware traktatie voor de zintuigen en een viering van creativiteit en innovatie.

Beeldcredits: Fotograaf Masahiro Ishibashi (#1-#5), Video: Towa Heshiki


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shinjiro Heshiki
Afbeeldingscredits: #1~#5: Photographer Masahiro Ishibashi video: Towa Heshiki
Projectteamleden: Akiko Higashi Keiko Sakaguchi Saya Fuji
Projectnaam: Sweets De Pineapple
Projectklant: Shinjiro Heshiki


Sweets De Pineapple IMG #2
Sweets De Pineapple IMG #3
Sweets De Pineapple IMG #4
Sweets De Pineapple IMG #5
Sweets De Pineapple IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp