Pass and Future: Een Nieuwe Interpretatie van de Monkey King

Een Kunstwerk van Ni Zhishuai

Inleiding

De snelle ontwikkeling van de menselijke wetenschap en technologie heeft ervoor gezorgd dat dingen die vroeger als sciencefiction werden beschouwd, vandaag de dag langzaam werkelijkheid worden. Echter, deze zeer rationele technologieën laten mij voelen dat hoewel deze wereld handig is, de relatie tussen mensen steeds onverschilliger wordt. Wat zou de wereld eruit zien als op een dag onze vertrouwde vrienden worden vervangen door kunstmatige intelligentie?

De Monkey King, een klassiek literair personage uit China, krijgt in dit werk een nieuwe interpretatie door de combinatie van graffiti- en acrylschildertechnieken. Het voegt sciencefiction-elementen van cyberpunk toe om de relatie tussen de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en de menselijke samenleving te verkennen. Op de afbeelding worden traditionele en futuristische thema's gecombineerd om een nieuw visueel effect te creëren.

Deze kunst wordt gerealiseerd door middel van acrylverf op canvas en spuitverf. Het formaat van het kunstwerk is 420 mm breed, 20 mm diep en 596 mm hoog.

De interactie met dit kunstwerk vindt plaats door de betekenis die de kunstenaar wil overbrengen op het publiek. Elk individu kan verschillende gevoelens ervaren bij het bekijken van het kunstwerk, wat leidt tot verschillende gedachten. Het kunstwerk zelf fungeert als een medium voor de kunstenaar om te communiceren met het publiek.

Het project begon in april 2020 in China en werd tentoongesteld in Shanghai in november 2020. Het doel van dit project was om jongeren kennis te laten maken met en te laten erven van de uitstekende traditionele Chinese cultuur.

Het combineren van figuratieve illustratiebeelden met abstracte patronen was een creatieve uitdaging voor de kunstenaar. Daarnaast wilde ze ook traditionele cultuur laten voortleven in de drager van toekomstige technologie. Door het leren van acryltechnieken en het verkennen van acrylschilderkunst, heeft ze een unieke schilderstijl ontwikkeld.

Dit kunstwerk is gemaakt door Ni Zhishuai. Ze combineerde het beeld van de Monkey King uit het Chinese klassieke verhaal "Journey to the West" met de mechanische en metalen elementen van moderne technologie. Dit symboliseert het contrast tussen het verleden en de toekomst. Rationele mechanische technologie botst met emotionele literaire beelden. Ze hoopt dat dit kunstwerk mensen aan het denken zal zetten over de relatie tussen de ontwikkeling van menselijke technologie en de samenleving, en dat het meer mogelijkheden en richtingen voor de toekomst zal verkennen.

Dit ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Beeldende Kunst en Kunstinstallaties in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ni Zhishuai
Afbeeldingscredits: Ni Zhishuai
Projectteamleden: Ni Zhishuai
Projectnaam: Pass and Future
Projectklant: Ni Zhishuai


Pass and Future IMG #2
Pass and Future IMG #3
Pass and Future IMG #4
Pass and Future IMG #5
Pass and Future IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp