Zen: Een Uniek Papier Quilling Kunstwerk van Xue Wang

Een Vredige Uitdrukking van Innerlijke Rust en Zelfbewustzijn

Inleiding

De wereld kan soms overweldigend en hectisch zijn, maar kunstenaar Xue Wang streeft ernaar om haar innerlijke rust te behouden en mensen bewust te maken van hun eigen zelfbewustzijn. Geïnspireerd door een foto van een vrouw die met gesloten ogen glimlacht, heeft Xue een kunstwerk gecreëerd dat een vredige en kalme houding ten opzichte van het leven uitdrukt, met een sterke en zelfverzekerde geest, vergelijkbaar met die van Boeddha. Het kunstwerk symboliseert een nieuw begin, een ontluikende energie vol hoop.

Unieke Eigenschappen

Wat dit kunstwerk zo bijzonder maakt, is het gebruik van de papier quilling techniek. Xue heeft handmatig gekleurde papierstroken van 1 cm breed gebruikt om grote en kleine rollen te maken en lijnen te tekenen met stippen, en oppervlakken te creëren met lijnen. Door verschillende combinaties van grootte, vorm en kleurcontrast te gebruiken, heeft ze een onverwacht effect weten te bereiken.

Realisatietechnologie

Om dit kunstwerk te maken, heeft Xue verschillende lange papierstroken met een breedte van 1 cm gebruikt om elementen zoals cirkels, bochten en golvende lijnen te maken door ze te krullen en vouwen. Vervolgens heeft ze ze op karton geplakt om het driedimensionale effect van het werk te presenteren.

Specificaties

De afmetingen van de illustratie zijn 300 x 400 x 15 mm. Het kan worden gebruikt als print of wanddecoratie. Het kunstwerk is ingelijst in een hardhouten lijst met UV-beschermend glas.

Interactie

Papier quilling is een kunstvorm waarbij gekleurde papierstroken met een breedte van 1-3 centimeter worden gebruikt om het werk tot leven te brengen door ze te krullen en vouwen. Bochten, golvende lijnen en cirkels zijn elementen die vaak voorkomen in Xue's werken.

Locatie en Tijdlijn

Dit kunstwerk heeft drie maanden in Parijs in beslag genomen om te voltooien en werd uitgenodigd om deel te nemen aan activiteiten van UNESCO in Parijs.

Onderzoek

Papier is een materiaal dat niet gemakkelijk mengt met kleuren. Xue heeft verschillende vouw- en krultechnieken uitgeprobeerd om een methode te vinden waarmee ze kleurverloop kan uitdrukken. Uiteindelijk is het haar gelukt om dit kunstwerk te maken waarbij de beperkingen van papier op kleurverloop worden doorbroken. Ze heeft levendige kleuren gebruikt om de complexiteit van de wereld uit te drukken, terwijl de kalme gezichten onder de kleuren de rustige gemoedstoestand in de drukke wereld vertegenwoordigen.

Uitdagingen

Xue probeert altijd een techniek te ontwikkelen die nog nooit eerder is gebruikt en verschillende visuele effecten creëert. Omdat papier geen materiaal is dat zo gemakkelijk kan worden gemengd als verf, heeft ze verschillende vouw- en krultechnieken moeten proberen om het gewenste kleurverloop en contrasteffect te bereiken. Het is zowel sterk als zacht. Ze daagt altijd alle mogelijkheden van papier uit om schijnbaar onmogelijke taken te volbrengen.

Met het kunstwerk "Zen" heeft Xue Wang een prachtig papier quilling kunstwerk gecreëerd dat een vredige uitdrukking van innerlijke rust en zelfbewustzijn vertegenwoordigt. Haar unieke techniek en gebruik van kleuren maken dit kunstwerk een opvallende en inspirerende toevoeging aan de wereld van kunst en design.

Afbeelding credits: Fotograaf: Clinton LIU

Intellectueel eigendom: XUE WANG, 2020

Prijzen en erkenning: Dit kunstwerk heeft de Gouden A' Design Award gewonnen in de categorie Beeldende Kunst en Kunstinstallatie Ontwerp in 2021. De Gouden A' Design Award wordt toegekend aan prachtige, opvallende en trendsettende creaties die het talent en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone excellentie belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xue Wang
Afbeeldingscredits: Photographer:Clinton LIU
Projectteamleden: Xue Wang
Projectnaam: Zen
Projectklant: Xue Wang


Zen IMG #2
Zen IMG #3
Zen IMG #4
Zen IMG #5
Zen IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp