Pertamina International: Een Efficiënt en Samenwerkingsgericht Kantoorontwerp

Een Unieke Werkplek Gecreëerd door ID Integrated Pte Ltd

ID Integrated was al aanwezig toen onze klant bij Pertamina begon aan hun zoektocht naar een nieuw kantoor, waarbij we ons inzetten om een allesomvattende service te bieden.

Het kantoorontwerp van Pertamina International, gerealiseerd door ID Integrated Pte Ltd, is een perfecte combinatie van efficiëntie en samenwerking. Met een totale oppervlakte van 6000 vierkante voet is dit kantoorontwerp ontworpen om de ruimte optimaal te benutten en tegelijkertijd een collaboratieve omgeving te creëren.

Een van de grootste uitdagingen waar het ontwerpteam van ID Integrated mee te maken kreeg, was de vorm van de ruimte zelf. De indeling van het kantoor is driehoekig van vorm, wat invloed had op de algehele inrichting van het interieur. Het ontwerpteam zorgde er echter voor dat de ruimtelijke flow ergonomisch was en dat er geen hoeken onbenut bleven.

Vanaf het moment dat de klant bij Pertamina op zoek ging naar een nieuw kantoor, was ID Integrated betrokken bij het technisch en emotioneel vormgeven van de ruimte. Het resultaat is een op maat gemaakte werkplek die voldoet aan de wensen van de klant.

Het kantoorontwerp van Pertamina International is voorzien van unieke elementen die de identiteit van het bedrijf weerspiegelen. Bij binnenkomst wordt men begroet door moswanden die de liefde van het bedrijf voor de natuur benadrukken. In de open kantoorruimte is er een neoklassiek plafondontwerp en akoestische scheidingswanden met uitgesneden logo's. Deze elementen dragen bij aan een inspirerende werkomgeving.

Het ontwerpteam heeft ook rekening gehouden met duurzaamheid bij het realiseren van het kantoorontwerp. Er is gebruik gemaakt van op maat gemaakte akoestische panelen met geïntegreerde prints, kunstmatige groene wanden en recyclebare tapijten die voldoen aan de Singapore Green Levels-certificering.

De realisatie van het kantoorontwerp duurde 8 weken en vond plaats op One Raffles Place. Het ontwerpteam van ID Integrated heeft uitgebreid onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat het ontwerp voldeed aan de wensen en behoeften van Pertamina.

Het kantoorontwerp van Pertamina International, gerealiseerd door ID Integrated Pte Ltd, is bekroond met de Iron A' Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Pertamina International is een voorbeeld van een kantooromgeving die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Met het efficiënte en samenwerkingsgerichte kantoorontwerp heeft Pertamina International een inspirerende werkomgeving gecreëerd die de identiteit van het bedrijf weerspiegelt en tegelijkertijd voldoet aan de behoeften van de medewerkers. Het ontwerpteam van ID Integrated heeft met succes de uitdagingen van de ruimte aangepakt en een kantooromgeving gecreëerd die zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is.

Afbeeldingscredits: Owen Raggett


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Judy Bartolome
Afbeeldingscredits: Owen Raggett
Projectteamleden: Teddy Sun Kelvin Chow Panya Nisungkat Christine Padilla Gonzales
Projectnaam: Pertamina Singapore
Projectklant: Judy Bartolome


Pertamina Singapore IMG #2
Pertamina Singapore IMG #3
Pertamina Singapore IMG #4
Pertamina Singapore IMG #5
Pertamina Singapore IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp