Katalon Ho Chi Minh: Een Innovatief Kantoorontwerp voor een Wereldwijd Softwarebedrijf

Een Concept Geïnspireerd door Technologische Vooruitgang en Samenwerking

Als reactie op de missie en visie van Katalon, heeft ADP Architects het concept "Tech Launch" voorgesteld voor het nieuwe kantoor van Katalon, een wereldwijd softwarebedrijf dat zich richt op het ondersteunen van bedrijven bij het bouwen van betere software met praktische, samenhangende en innovatieve testtools.

Het nieuwe kantoor van Katalon is ontworpen om unieke samenwerkingen tussen medewerkers te bevorderen, de interactie tussen alle afdelingen te ondersteunen en een gevoel van gemeenschap en verbondenheid te creëren.

Om het hybride werken te faciliteren, is het nieuwe kantoor voorzien van de nieuwste trends op het gebied van werkplekken, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en de ruimte geoptimaliseerd kan worden met een flexibele indeling en meubilair dat eenvoudig kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruikers.

Om een moderne en indrukwekkende uitstraling te creëren die past bij het "Tech Launch" concept, heeft ADP Architects gekozen voor een combinatie van glas en staal, gecombineerd met een industriële ontwerpstijl.

Het kantoor heeft een oppervlakte van 923 vierkante meter en is gevestigd in het Viettel Complex Building in Ho Chi Minh City, Vietnam. Het project is gestart in december 2021 en werd voltooid in januari 2022.

Het ontwerpproces omvatte uitgebreid onderzoek, waaronder interviews, gebruiksstudies, enquêtes en analyse van sociale netwerken, om te voldoen aan de strategische doelstellingen van Katalon en de werkwijze en behoeften van de medewerkers in kaart te brengen.

Een van de uitdagingen bij het ontwerp van het kantoor van Katalon was de scheiding van de ruimte door de liftgang. Om toch een gevoel van eenheid te creëren, is er een grote multifunctionele ruimte ontworpen waar medewerkers kunnen overleggen, ontspannen en grote evenementen kunnen organiseren om de bedrijfscultuur te versterken. Het andere deel van het kantoor dient als werkplek, waar medewerkers hun taken kunnen uitvoeren met behulp van verschillende faciliteiten, tools en apparatuur.

Het kantoor van Katalon is opgedeeld in een externe zone en een interne werkplek. De externe zone omvat de ontvangsthal en multifunctionele ruimtes, die een moderne, indrukwekkende en technologische uitstraling hebben om trots en merkherkenning te bevorderen. De werkplek is energieker met diverse werkplekken en kleurrijk design, posters die de medewerkers van Katalon inspireren en de creativiteit stimuleren.

Het ontwerp van het nieuwe kantoor van Katalon heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Het kantoor van Katalon is een inspirerende en innovatieve werkomgeving die de missie en visie van het bedrijf weerspiegelt. Het bevordert samenwerking, flexibiliteit en een gevoel van gemeenschap, en biedt medewerkers een stimulerende omgeving om hun werkzaamheden uit te voeren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ADP Group
Afbeeldingscredits: ADP Group
Projectteamleden: ADP-Architects
Projectnaam: Katalon Ho Chi Minh
Projectklant: ADP Group


Katalon Ho Chi Minh  IMG #2
Katalon Ho Chi Minh  IMG #3
Katalon Ho Chi Minh  IMG #4
Katalon Ho Chi Minh  IMG #5
Katalon Ho Chi Minh  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp