Viveria D2502: Een Tijdloos Appartement met Minimalistisch Design

Een Ontwerp van Naved Patel

Inleiding

Het Viveria D2502 appartement is een prachtig voorbeeld van een tijdloos en minimalistisch ontwerp dat voldoet aan de specifieke behoeften van elk individueel lid van een gezin. Dit appartement, ontworpen door Naved Patel, biedt een combinatie van minimalisme, moderne stijlen en eigentijds wonen, met gebruik van ergonomie en zorgvuldig geselecteerde materialen.

De architect heeft elk van de vier slaapkamers een eigen identiteit gegeven door gebruik te maken van unieke architecturale details, materialen en kleurenschema's. De gang en de woonkamer verbergen de deuren met verschillende paneelontwerpen, waardoor een minimalistische uitstraling ontstaat met een mix van allure en luxe. De eentonigheid wordt op interessante wijze doorbroken door het gebruik van patroonvloeren en reflecterende spiegeloppervlakken. Het ontwerp wordt verder versterkt door een met de hand bewerkte marmeren muur en een halfopen, doorzichtige schuifwand in de hoofdslaapkamer. De excentrieke grafische nachtkastjes, geometrische hanglampen en de combinatie van diepe kleuren en heldere texturen dragen bij aan de tijdloze stijl van de ruime slaapkamers.

De materialen die in dit ontwerp zijn gebruikt, zijn zorgvuldig geselecteerd om een unieke uitstraling te creëren. Zo zijn er zwarte en witte CNC-laser gesneden patronen gebruikt in het hoofdeinde van het bed en in de woonkamer. De muren, het plafond en de kastdeuren zijn bekleed met leer en er zijn metalen gravures aangebracht op fineeroppervlakken en meubelstukken. Dit zorgt voor een fusie van stijlen en een tijdloos ontwerp. Daarnaast zijn er geautomatiseerde verlichting en H.V.A.C. systemen geïnstalleerd, waardoor het appartement efficiënt en duurzaam is.

Het Viveria D2502 appartement heeft een oppervlakte van 200 vierkante meter en bestaat uit een woonruimte, drie slaapkamers met eigen badkamer, een logeerkamer, een keuken en een toiletruimte.

Dit appartement is gelegen in Mumbai, India en het project is gestart in januari 2019 en voltooid in december 2019.

Het ontwerp van het Viveria D2502 appartement is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en een bijdrage leveren aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Het Viveria D2502 appartement is een tijdloos en elegant ontwerp dat de behoeften van een gezin met verschillende leeftijden en smaken weerspiegelt. Het gebruik van hoogwaardige materialen, de aandacht voor detail en de zorgvuldige planning maken dit appartement tot een unieke en comfortabele leefruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Naved Patel
Afbeeldingscredits: image #1 Architect Naved Designs/ Umang Shah photography image #2 Architect Naved Designs/ Umang Shah photography image #3 Architect Naved Designs/ Umang Shah photography image #4 Architect Naved Designs image #2 Architect Naved Designs
Projectteamleden: Ar. Naved Patel ( Principal Architect)
Projectnaam: Viveria D2502
Projectklant: Naved Patel


Viveria D2502 IMG #2
Viveria D2502 IMG #3
Viveria D2502 IMG #4
Viveria D2502 IMG #5
Viveria D2502 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp