Shanghai Wei Design Co..Ltd Herdefinieert Kantoorruimte

Interieur van Jiangcheng Business Innovation Center Wint A' Design Award

Het Jiangcheng Business Innovation Center, een creatie van Shanghai Wei Design Co..Ltd, is een meesterwerk dat de grenzen van traditionele kantoorruimtes doorbreekt en kunst integreert in de dagelijkse werkomgeving.

In het hart van de Pudong New Area in Shanghai heeft Shanghai Wei Design Co..Ltd een ruimte gecreëerd die de conventionele kantooromgeving transformeert tot een levendige fusie van kunst, zaken en ontspanning. Het interieur van het Jiangcheng Business Innovation Center is niet alleen een werkplek, maar ook een kunstgalerij en een ontmoetingsplaats, waar de esthetiek van een koffieboekwinkel samensmelt met de functionaliteit van een modern kantoor.

Deze unieke benadering van kantoorontwerp is bekroond met een Bronzen A' Design Award in 2024, een bewijs van de innovatieve kracht en creatieve visie van het ontwerpteam. De 1000 vierkante meter grote lobby, de 220 vierkante meter op de tweede verdieping en de standaardverdieping van 280 vierkante meter zijn zorgvuldig vormgegeven om een naadloze integratie van kunst en werk te realiseren.

De muren zijn voorzien van micro-cement kunstwandverf om de kunstwerken te accentueren en een sfeer van eenvoud en zuiverheid te creëren. Op de eerste verdieping zijn schilderijen uit de series "River of Stars" en "Feathers of Nature" van kunstenares Huang Yi te zien, evenals het sculpturale kunstwerk "The Witty Rabbit Ricky".

De ruimte dient niet alleen als kantoor, maar ook als kunsttentoonstellingshal en galerij, en biedt externe diensten aan voor het organiseren van kunstprojecten. De kunstwerken zijn niet beperkt tot de lobby; ze zijn verspreid door het hele gebouw, waardoor kunst en werkplek naadloos in elkaar overlopen.

De uitdaging van het ontwerp lag in het balanceren van visuele aantrekkelijkheid en functionele integratie. Door gebruik te maken van overdrijving, benadrukt het ontwerp de ceremoniële essentie van de kantoorontvangst, terwijl het tegelijkertijd de zakelijke aard van de ruimte bevestigt en de grenzen tussen de showroom en de receptie visueel duidelijk maakt.

Het project, gestart in augustus 2023 en afgerond in december van hetzelfde jaar, is een toonbeeld van hoe minimalistische esthetiek en deconstructivistische elementen kunnen samengaan om een ruimte te creëren die zowel visueel als emotioneel impact heeft. Het Jiangcheng Business Innovation Center staat als een baken van hedendaags ontwerp, waar kunst en zakelijkheid elkaar versterken en een nieuwe standaard zetten voor de kantooromgeving van de toekomst.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Liang Wei
Afbeeldingscredits: Liang Wei
Projectteamleden: Wei Liang, Feng Weiqiang, Qin Wangyang, Qi Yue
Projectnaam: Jiangcheng Business Innovation Center
Projectklant: Shanghai Wei Design Co..Ltd


Jiangcheng Business Innovation Center IMG #2
Jiangcheng Business Innovation Center IMG #3
Jiangcheng Business Innovation Center IMG #4
Jiangcheng Business Innovation Center IMG #5
Jiangcheng Business Innovation Center IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp