Greenland International Expo City: Een Poëtische Ruimte die Oosterse Cultuur en Natuurlijke Landschappen Verbindt

Een Sales Center Ontworpen door Junlong Yuan en Juan Wang

Het Greenland International Expo City Sales Center in Jinan is geïnspireerd door de Chinese beschaving en beroemde landschappen zoals de Berg Tai, de Gele Rivier en de Baotu Bron in Jinan. Het ontwerp heeft als doel een poëtische ruimte te creëren die Oosterse cultuur en de schoonheid van natuurlijke landschappen combineert.

Het ontwerp van het Greenland International Expo City Sales Center integreert de stroming van de Gele Rivier en de flexibiliteit van lijnen, waardoor de ruimte een gevoel van samenhang krijgt. Functionele indelingen zijn met elkaar verbonden, waardoor de metafoor van abstracte esthetiek wordt bereikt. Het hele interieur heeft een bescheiden decoratie met een ritmisch gevoel. De hoofdkleuren van elegant bruin en eenvoudig hout vormen een integratie van Oosterse charme en moderne kunst, waardoor een aantrekkelijke sfeer ontstaat.

Het Greenland International Expo City Sales Center is gerealiseerd met behulp van verschillende technieken en materialen, waaronder houtsnijwerk, kunstschilderen, grote kunstinstallaties, marmeren achtergrondwanden, brons en steenhouwwerk. Het resultaat is een ruimte die zowel visueel indrukwekkend als functioneel is.

De interactie in het Greenland International Expo City Sales Center is ontworpen om tegemoet te komen aan verschillende behoeften. Het omvat onderhandelingsruimtes, een lounge en een speelruimte voor kinderen, die samen een volledig functioneel, mensgericht leefpaviljoen vormen. Bezoekers kunnen genieten van de traditionele pracht en elegantie in een ruimte die een harmonieus evenwicht tussen Oosterse en moderne elementen creëert.

Het project voor het Greenland International Expo City Sales Center begon en eindigde in juni 2019 in Jinan. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de geschiedenis en de natuurlijke omgeving van Jinan, met name de Gele Rivier. Het doel was om een ruimte te creëren die de rijke Chinese cultuur en de prachtige landschappen van Jinan weerspiegelt.

Het ontwerp van het Greenland International Expo City Sales Center heeft verschillende uitdagingen met succes overwonnen. Een van de uitdagingen was het arrangeren van de super aluminium roosterstructuur en de patronen van geluksclouds, wat ook een technisch experiment en doorbraak was. Daarnaast is er in de lobby een supergroot LED-scherm gebruikt om een gevoel van technologie en impact te creëren. Door de afbeelding van de Gele Rivier door de hele ruimte te simuleren, kan de ruimte een poëtische verbeelding en perceptie overbrengen, waardoor mensen worden uitgenodigd om van deze artistieke plek te genieten.

Het Greenland International Expo City Sales Center heeft internationale erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het is bekroond met de Golden A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail en Exhibition Design in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het Greenland International Expo City Sales Center is een vorm van kunst, wetenschap, design en technologie die buitengewone excellentie belichaamt en een significante impact heeft op de wereld.

Beeldcredits: Fotograaf Xiao Tan, Interpretatie van Wanhe


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Junlong Yuan
Afbeeldingscredits: Image #1-Image #5: Photographer Xiao Tan, Interpretation of Wanhe Main image is Image #1, Optional Image #1 is Image #2, Optional Image #2 is Image #3, Optional Image #3 is Image #4, Optional Image #4 is Image #5.
Projectteamleden: Chief designer: Junlong Yuan Chief designer: Juan Wang Designer: Zhaohui Huang Designer: Dongwei Gao
Projectnaam: Greenland International Expo City
Projectklant: Junlong Yuan


Greenland International Expo City IMG #2
Greenland International Expo City IMG #3
Greenland International Expo City IMG #4
Greenland International Expo City IMG #5
Greenland International Expo City IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp