Eclipse: Een Unieke Wandlamp Geïnspireerd door Zonsverduistering

Ontwerper: Ziqiang He

De Eclipse wandlamp is een uniek ontwerp dat geïnspireerd is op het fenomeen van de zonsverduistering. Het ontwerp combineert kunst en functionaliteit op een elegante manier en biedt een unieke ervaring voor gebruikers.

Het ontwerp van de Eclipse wandlamp is gebaseerd op het concept van de zonsverduistering, waarbij de maan het licht van de zon blokkeert. Dit fenomeen heeft de ontwerper geïnspireerd om een wandlamp te creëren die het spel van licht en donker weerspiegelt. Daarnaast symboliseren zonsopgang en zonsondergang ook de tijd. Wanneer de wandlamp automatisch werkt, kan deze worden beschouwd als een schetsmatige klok.

De Eclipse wandlamp bestaat uit twee delen: een lamp die de zon vertegenwoordigt en een zwart metalen frame dat de maan symboliseert. Het frame draait rond de as en blokkeert zo het licht van de lamp, waardoor een fenomeen ontstaat dat lijkt op een gedeeltelijke of totale zonsverduistering. Dit effect weerspiegelt de voortgang van de tijd terwijl het de helderheid van het licht aanpast. Daarnaast kan de helderheid ook handmatig worden aangepast door het frame met de hand of via een app te draaien.

De Eclipse wandlamp maakt gebruik van geavanceerde technologie om het ontwerp tot leven te brengen. De lamp is voorzien van een ingebouwde voeding en schakelaar, en maakt gebruik van LED-arrays om licht uit te stralen. De lampenkap is gemaakt van mat plastic en het frame is gemaakt van zwart metaal. Het draaiende frame is uitgerust met een hoeksensor, waardoor de LED-verlichting kan worden in- en uitgeschakeld om het eclips-effect te creëren.

De specificaties van de Eclipse wandlamp zijn als volgt: 60 mm x 15 mm x 60 mm. De lamp wordt gevoed door een 5V 1A DC-voeding en heeft een ingebouwde oplaadbare batterij met een capaciteit van 1800 mAh.

De interactie met de Eclipse wandlamp is eenvoudig en intuïtief. Wanneer de lamp automatisch werkt, draait het frame rond de as, waardoor een ruwe klok ontstaat. De gebruiker kan ook de helderheid van de wandlamp handmatig aanpassen door de hoek van het frame te veranderen, of de hoek en rotatiesnelheid van het frame via een mobiele app te regelen.

Het ontwerp van de Eclipse wandlamp is gerealiseerd door Ziqiang He, een getalenteerde ontwerper die zijn inspiratie haalde uit de symboliek van de zonsverduistering en de relatie tussen natuurlijke fenomenen en producten wilde verkennen. Het project begon in september 2019 en werd tentoongesteld in de School of Design and Art van het Beijing Institute of Technology in januari 2020.

Het ontwerp van de Eclipse wandlamp heeft verschillende uitdagingen met succes overwonnen. Ten eerste was er de uitdaging om het fenomeen van de zonsverduistering op een esthetisch aantrekkelijke manier te vertalen naar het ontwerp van de wandlamp. Ten tweede was er de technische uitdaging om de interne structuur en het circuit van de lamp te ontwerpen, zodat deze naar verwachting zou functioneren.

De Eclipse wandlamp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Lighting Products and Fixtures Design in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die goed ontworpen, praktisch en innovatief zijn, en voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de Eclipse wandlamp integreert de beste praktijken uit de industrie en biedt gebruikers voldoening en positieve gevoelens, en draagt zo bij aan een betere wereld.

Met zijn unieke concept en elegante ontwerp biedt de Eclipse wandlamp een nieuwe manier om licht en tijd te ervaren. Het is een waardevolle toevoeging aan elke ruimte en een gespreksonderwerp op zich. De Eclipse wandlamp laat zien hoe kunst, design en technologie kunnen samenkomen om een betekenisvolle en esthetisch aantrekkelijke ervaring te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ziqiang He
Afbeeldingscredits: Ziqiang He
Projectteamleden: Li Tang
Projectnaam: Eclipse
Projectklant: Ziqiang He


Eclipse IMG #2
Eclipse IMG #3
Eclipse IMG #4
Eclipse IMG #5
Eclipse IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp