Cubes: Een Tafellamp die Licht en Grafisch Ontwerp Combineert

Een Unieke Verlichtingsoplossing met Architecturale Invloeden

Een tafellamp geïnspireerd door de architectuur van de vroege 20e eeuw, de Bauhaus-beweging en het Duitse modernisme.

De Cubes tafellamp, ontworpen door Monica Pinto de Almeida, is een uniek verlichtingsstuk dat licht combineert met grafisch ontwerp. Geïnspireerd door de architectuur van de vroege 20e eeuw, met name de Bauhaus-beweging en het Duitse modernisme, is deze lamp een eerbetoon aan de esthetiek van die tijd.

De lamp bestaat uit drie geometrische vormen die in evenwichtige compositie op elkaar zijn gestapeld. Elk van deze vormen is gemaakt van massief hout, met keuze uit eiken, walnoot en palissanderfineer. Het gebruik van hout benadrukt de warme persoonlijkheid van de lamp en voegt een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan het ontwerp.

Wat de Cubes tafellamp echt uniek maakt, is de asymmetrische positionering van de vormen. Hierdoor heeft de lamp aan elke zijde een ander profiel, waardoor het een constante ontdekkingstocht is voor de toeschouwer. Het spel van licht en schaduw op de verschillende vlakken van de lamp creëert een dynamische visuele ervaring.

De verlichting van de Cubes tafellamp wordt verzorgd door een LED-circuit met een diffuser, dat het licht zachtjes naar beneden verspreidt op twee van de volumes. Dit benadrukt het concept van de lamp en zorgt voor een subtiele en intieme verlichting in elke ruimte. Met een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin en een lichtopbrengst van 2x 650 lumen, biedt deze lamp een warm en uitnodigend licht.

De Cubes tafellamp is het resultaat van zorgvuldig vakmanschap en aandacht voor detail. Het ontwerpproces omvatte het maken van tekeningen en schetsen, het creëren van fysieke modellen van karton en het selecteren van de juiste materialen en verlichtingskenmerken. De lamp wordt geproduceerd met behulp van geavanceerde technologieën zoals CNC en lasergravure, gecombineerd met ambachtelijk handwerk voor de uiteindelijke assemblage en afwerking.

Met afmetingen van 330 mm hoog, 250 mm breed en 270 mm diep, is de Cubes tafellamp een veelzijdig stuk dat in elke ruimte kan worden gebruikt. Of het nu in de woonkamer, slaapkamer of kantoor is, deze lamp voegt een vleugje elegantie en karakter toe aan elke omgeving.

De Cubes tafellamp is ontworpen door Monica Pinto de Almeida, een getalenteerde Portugese ontwerper. Haar passie voor architectuur en haar streven naar esthetische perfectie zijn duidelijk te zien in dit ontwerp. Sinds de voltooiing van het ontwerp in 2018 is de lamp tentoongesteld op verschillende evenementen en is hij te zien in de Codigo design galerij in Porto.

Met zijn unieke combinatie van licht en grafisch ontwerp, is de Cubes tafellamp een ware blikvanger. Het brengt de esthetiek van de vroege 20e eeuw naar de moderne tijd en voegt een vleugje elegantie en warmte toe aan elke ruimte. Als u op zoek bent naar een verlichtingsoplossing die zowel functioneel als artistiek is, is de Cubes tafellamp de perfecte keuze.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mónica Pinto de Almeida
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Tiago Costa, 2021. Image #2: Photographer Tiago Costa, 2021. Image #3: Photographer Tiago Costa, 2021. Image #4: Photographer Tiago Costa, 2021. Image #5: Photographer Tiago Costa, 2021. Video: Art direction and Editing: Mónica Pinto, 2021
Projectteamleden: Mónica Pinto de Almeida
Projectnaam: Cubes
Projectklant: Mónica Pinto de Almeida


Cubes IMG #2
Cubes IMG #3
Cubes IMG #4
Cubes IMG #5
Cubes IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp