Linear Refraction: Een Hedendaagse Compositie van Geometrie

Een Unieke Vloerlamp die de Sfeer Verrijkt

De Linear Refraction serie is geïnspireerd op het fenomeen dat we kennen als de regenboog. De vloerlamp bestaat uit een cirkel en lijnen. Het ronde glazen bord van de vloerlamp projecteert kleurrijke schaduwen die elke binnenomgeving verrijken. Gebruikers kunnen het glazen bord 360 graden draaien om een scala aan schaduwen in verschillende kleurschakeringen te creëren.

De Linear Refraction serie is een op maat gemaakte verlichting voor Hotel 35. Gelegen in Lishui, de hoofdstad van de fotografie, is Hotel 35 het eerste designhotel in China dat kunstdorp en toerisme-industrie combineert en een nieuw businessmodel creëert. Kunstenaar Ray Teng Pai heeft geprobeerd de relatie tussen tijd, ruimte en persoon te verkennen onder het thema fotografie. De Linear Refraction serie creëert een hedendaagse compositie van geometrie in de hotelkamer en reageert op de kunst van fotografie.

De vloerlamp is gemaakt van materialen uit Taiwan. Het materiaal van de lampvoet en -paal is gemaakt van aluminiumlegering en we hebben gekozen voor glas met reliëf, afkomstig uit de architectuur, om verschillende ontwerpdomeinen met elkaar te verbinden.

De vloerlamp heeft een diameter van 400 mm x 400 mm x 1500 mm en is voorzien van een voetschakelaar. De gebruiker kan de lamp eenvoudig aan- en uitzetten door erop te stappen. Bij het draaien van het glazen bord verandert de kleur van het licht en reflecteert deze op de muur, waardoor een nog fantastischer sfeer ontstaat.

Het project begon in oktober 2019 in Taipei en werd in maart 2020 in Lishui afgerond. Gedurende het proces heeft kunstenaar Ray Teng Pai veel tijd besteed aan het afstemmen van de details van het product, rekening houdend met de verschillende eisen van reizigers en de duurzaamheid van het product. Het ontwerpteam heeft niet alleen een originele ontwerpstijl en artistieke prestatie gecreëerd, maar heeft ook gevoeligheid en rationaliteit samengebracht om praktische waarde te realiseren. Door de grenzen van de kunstproductie uit te dagen en traditioneel vakmanschap en unieke concepten te combineren, heeft Ray de esthetische waarde van licht en schaduw in praktijk gebracht.

De Linear Refraction serie is een opvallend ontwerp dat de aandacht trekt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze vloerlamp de Silver A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Lighting Products and Fixtures Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en creativiteit. De Linear Refraction serie is een voorbeeld van technische perfectie en artistiek vakmanschap, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met de Linear Refraction serie heeft Ray Teng Pai een unieke vloerlamp gecreëerd die niet alleen functioneel is, maar ook een visueel spektakel biedt. De combinatie van geometrische vormen en kleurrijke schaduwen maakt deze lamp een ware eyecatcher in elke ruimte. Of het nu in een hotelkamer, kantoor of woonkamer is, de Linear Refraction vloerlamp voegt een vleugje kunst en design toe aan elke omgeving.

Beeldcredits: Ray Teng Pai, 2020


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ray Teng Pai
Afbeeldingscredits: Ray Teng Pai,2020
Projectteamleden: Ray Teng Pai Shu Ching Wu
Projectnaam: Linear Refraction
Projectklant: Ray Teng Pai


Linear Refraction IMG #2
Linear Refraction IMG #3
Linear Refraction IMG #4
Linear Refraction IMG #5
Linear Refraction IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp