Innovatieve Vloerlamp 'Empathy' Verenigt Kunst en Technologie

'Empathy' lamp van Alexey Danilin wint Brons bij A' Design Award

De 'Empathy' vloerlamp, een creatie van ontwerper Alexey Danilin, is een toonbeeld van innovatie en empathisch design. Dit stuk combineert esthetiek met geavanceerde functionaliteit en heeft recentelijk een Bronzen A' Lighting Products and Fixtures Design Award in de wacht gesleept.

De 'Empathy' vloerlamp is meer dan een lichtbron; het is een interactief kunstwerk dat zich aanpast aan de emotionele en praktische behoeften van de gebruiker. Met zijn strakke lijnen en minimalistische uitstraling is deze lamp een aanwinst voor elk modern interieur. De lamp is uitgerust met een bewegingssensor en een verstelbaar lichtsysteem, waardoor gebruikers de verlichting kunnen aanpassen zonder fysiek contact, wat bijdraagt aan hygiëne en gebruiksgemak.

De unieke eigenschappen van de 'Empathy' vloerlamp liggen in het empathische ontwerpprincipe. De lamp is zo ontworpen dat deze intuïtief reageert op de aanwezigheid en activiteiten van mensen. De bewegingssensor is strategisch geplaatst op een hoekige staaf, waardoor de lamp zowel zittend aan een tafel als bij het voorbijlopen te bedienen is. Dit detail is met name relevant geworden in de context van de pandemie, waarbij aanrakingsvrije technologieën steeds belangrijker worden.

Alexey Danilin en zijn team, waaronder ingenieur Nikita Morozov en productmanagers Elena Slivka en Anastasia Orlova, hebben de 'Empathy' lamp ontwikkeld met een focus op menselijk gedrag en behoeften. De lamp is vervaardigd met hoogwaardige materialen zoals metaal en acryl, en is voorzien van een LED-lichtbron die zowel energiezuinig als sfeervol is. Met een hoogte van 1420 mm, breedte van 800 mm en diepte van 300 mm, biedt de lamp een aanzienlijke aanwezigheid zonder overheersend te zijn.

De interactie met de 'Empathy' lamp is eenvoudig en intuïtief. Gebruikers kunnen de lichtintensiteit aanpassen en de richting van het licht veranderen door middel van een draaimechanisme dat 90 graden verticaal en 360 graden horizontaal beweegt. Dit maakt de lamp uitermate geschikt voor verschillende activiteiten zoals werken, lezen of ontspannen. Bovendien is de lamp door zijn aanrakingsvrije bediening ideaal voor openbare ruimtes zoals hotels en cafés.

Het ontwerpproces van de 'Empathy' lamp, dat begon in april 2023 en eindigde in december 2023 in Moskou, was een uitdagende onderneming. Het team heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar menselijk gedrag en interactie met verlichting in verschillende omgevingen. De grootste uitdaging was het vinden van een vorm voor de integratie van de bewegingssensor die in verschillende scenario's functioneel zou zijn. De uiteindelijke vorm en functionaliteit van de lamp zijn het resultaat van dit grondige onderzoek en de creatieve oplossingen van het ontwerpteam.

De 'Empathy' vloerlamp zal in april 2024 tentoongesteld worden in Moskou, waar het publiek de gelegenheid krijgt om dit bekroonde ontwerp te ervaren. Met zijn Bronzen A' Design Award bevestigt de 'Empathy' lamp zijn positie als een vernieuwend en empathisch ontwerp dat de grenzen van traditionele verlichting verlegt en bijdraagt aan een betere levenskwaliteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alexey Danilin
Afbeeldingscredits: IP / COPYRIGHT / IMAGE / PHOTO / SOUND / VIDEO CREDITS Image #1: Maytoni brand visualizer Dmitry Cherednikov, 2023, Image #2: Maytoni brand visualizer Dmitry Cherednikov, 2023, Image #3: Maytoni brand visualizer Dmitry Cherednikov, 2023, Image #4: Maytoni brand visualizer Dmitry Cherednikov, 2023, Image #5: Maytoni brand visualizer Dmitry Cherednikov, 2023.
Projectteamleden: Lead designer: Alexey Danilin, Engineer: Nikita Morozov, Product manager: Elena Slivka. Assistant product manager: Anastasia Orlova. Visualizer: Dmitry Cherednikov.
Projectnaam: Empathy
Projectklant: Maytoni


Empathy IMG #2
Empathy IMG #3
Empathy IMG #4
Empathy IMG #5
Empathy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp