MABY Smart Lighting System: Een Multifunctionele Lamp die Creativiteit Inspireert

Een Unieke Verbinding tussen Kunst, Technologie en Design

De MABY Smart Lighting System, ontworpen door Horace Lam, is een innovatieve lamp die creativiteit stimuleert en verbindt. Geïnspireerd door zijn driejarige zoon, die met blokken speelde en vroeg of er ook speelgoed was voor papa, begon Lam aan het MABY-project. Het doel was om iets te creëren dat iedereen kon inspireren en verbinden. Het project kreeg al snel erkenning en ontving patenten in verschillende landen. Het ontwerp is uniek en biedt verschillende functies die de creatieve expressie van gebruikers bevorderen.

De MABY Smart Lighting System is ontworpen om mensen in staat te stellen hun eigen kunstwerken te creëren. Het systeem bestaat uit verschillende cellen, die gebruikers kunnen verbinden om structuren en sculpturen te bouwen. Deze cellen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals driehoeken, vierkanten, pentagonen en hexagonen, waardoor gebruikers eindeloze mogelijkheden hebben om hun creativiteit uit te drukken.

Wat de MABY Smart Lighting System echt uniek maakt, is de toevoeging van sensoren in de cellen. Deze sensoren voegen speelsheid en veelzijdigheid toe aan het ontwerp, omdat gebruikers hiermee de verlichting kunnen aanpassen en controleren. Via de bijbehorende MABY-app kunnen gebruikers de helderheid, kleuren en aan/uit-status van de cellen regelen. Dit stelt gebruikers in staat om de sfeer en uitstraling van hun creaties aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren.

Een ander opvallend kenmerk van de MABY Smart Lighting System is de MABY Skin. Dit zijn kleurrijke patroonplaten die aan de binnenring van elke cel kunnen worden bevestigd om de esthetiek van de creaties te verbeteren. De MABY Skin voegt een extra laag van visuele aantrekkingskracht toe en stelt gebruikers in staat om hun favoriete MABY-stijl te creëren.

Het ontwikkelingsproces van de MABY Smart Lighting System was een uitdaging op zich. Een van de grootste uitdagingen was het ontwerpen van de connectoren van de cellen. Deze connectoren moesten bestand zijn tegen de krachten die erop werden uitgeoefend tijdens het draaien van 180 graden met omgekeerde polariteit. Daarnaast dienden ze als communicatiepoorten voor gegevensoverdracht vanuit de app. Na zeven generaties prototypes slaagde het team erin om de connectoren te perfectioneren en een betrouwbare werking te garanderen.

De MABY Smart Lighting System is niet alleen een decoratief verlichtingssysteem, maar ook een bron van inspiratie en creativiteit. Het kan worden gebruikt om unieke en persoonlijke kunstwerken te creëren, of het nu thuis is of in professionele omgevingen. Het systeem is geschikt voor mensen van alle leeftijden en biedt een educatieve en stimulerende ervaring. Bovendien is de MABY Smart Lighting System een slimme lamp die naadloos kan worden geïntegreerd in een slimme woningomgeving.

De MABY Smart Lighting System heeft al erkenning gekregen in de vorm van de Silver A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve ontwerp, de technische kenmerken en de artistieke vaardigheid van de MABY Smart Lighting System.

Met zijn unieke combinatie van kunst, technologie en design is de MABY Smart Lighting System een opvallend en inspirerend product. Het nodigt gebruikers uit om hun creativiteit te verkennen en te uiten, en biedt eindeloze mogelijkheden om unieke kunstwerken te creëren. Of het nu gaat om het verfraaien van een huis, het stimuleren van de verbeelding van kinderen of het bevorderen van creativiteit in professionele omgevingen, de MABY Smart Lighting System is een veelzijdige en inspirerende toevoeging aan elke ruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Horace Lam
Afbeeldingscredits: Image #3: Painter Bao Ho, Bao1 & Bao2, 2021
Projectteamleden: Horace Lam, Creator & Founder of maby Boris Cheung, 3D display engine Andy Law, Math support Kenny Au Ieong and Stanley Ting, Marketing support Carol Chan, Operation support Centek International (HK) Ltd., firmware and development support Shun Shing Standard Corporation Development Ltd., Hardware support
Projectnaam: MABY Smart Lighting System
Projectklant: Horace Lam


MABY Smart Lighting System IMG #2
MABY Smart Lighting System IMG #3
MABY Smart Lighting System IMG #4
MABY Smart Lighting System IMG #5
MABY Smart Lighting System IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp