Shining Glass: Een Tafellamp die de Schoonheid van Facetgeslepen Glas Benadrukt

Een Uniek Ontwerp van Keiji Ishikawa

Inleiding:

De Shining Glass tafellamp, ontworpen door Keiji Ishikawa, is een uniek stuk dat de schoonheid van facetgeslepen glas benadrukt. Geïnspireerd door het idee om een favoriet drinkglas om te vormen tot een lampenkap, creëert deze lamp een prachtig lichteffect dat de ziel kalmeert. Met een naadloze structuur van facetgeslepen glas en een unieke armstructuur voor de lampenkap, is de Shining Glass tafellamp een ware blikvanger in elk interieur.

De Shining Glass tafellamp is ontworpen om een facetgeslepen drinkglas te gebruiken als lampenkap, zonder enige aanpassing. De lampenkap heeft een unieke halfronde armstructuur die verbonden is met een houder die het glas stevig vasthoudt. Zowel de houder als de voet zijn naadloos gemaakt van facetgeslepen glas. Dit zorgt voor een harmonieuze eenheid en creëert een verlichtingseffect dat het dagelijks leven verrijkt.

Het installeren van het drinkglas als lampenkap is eenvoudig. Het glas wordt tussen de rubberen pads van de halfronde arm en de houder geplaatst en vervolgens stevig vergrendeld met schroeven. Daarnaast kunt u genieten van de veelzijdigheid van de tafellamp, omdat u kunt kiezen uit verschillende facetgeslepen drinkglazen.

De Shining Glass tafellamp is gemaakt van hoogwaardig facetgeslepen glas. Het ontwerp is tot stand gekomen door intensief onderzoek en het ontwikkelen van een mechanisme dat het drinkglas veilig en zonder enige aanpassing kan vasthouden. Het resultaat is een lamp die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De afmetingen van de tafellamp zijn als volgt: ongeveer 40 cm breed en 39 cm hoog. De halfronde arm van de lampenkap is 9 cm in diameter en kan elk facetgeslepen drinkglas van minder dan 8 cm in diameter en 7 cm in hoogte vasthouden. De optionele afbeelding toont de omtrek van de lamp die duidelijk wordt geprojecteerd door een voetstuk met een lichtring.

Het Shining Glass ontwerp is gerealiseerd door glasblazen in samenwerking met het Tokushima Glass Studio. Het project begon in juni 2021 en werd voltooid in december 2021. Het ontwerp kreeg een utility model recht op 30 september 2020 in Japan.

Het Shining Glass ontwerp heeft erkenning gekregen en is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Lighting Products and Fixtures Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Shining Glass wordt gewaardeerd vanwege de integratie van industriële best practices en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met zijn unieke ontwerp en prachtige lichteffect is de Shining Glass tafellamp een ware eyecatcher die elke ruimte verrijkt. Het gebruik van facetgeslepen glas als lampenkap geeft deze lamp een elegante en verfijnde uitstraling. Of het nu in een modern interieur of een klassieke omgeving is, de Shining Glass tafellamp voegt een vleugje stijl en verfijning toe aan elke ruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Keiji Ishikawa
Afbeeldingscredits: Video Credits: The favorite luxury faceted drinking glass can be used as a lampshade on the table lamp to create a very beautiful lighting effect. And the outline of the faceted lamp is clearly projected by a pedestal with a light ring.
Projectteamleden: Keiji Ishikawa
Projectnaam: Shining Glass
Projectklant: Keiji Ishikawa


Shining Glass IMG #2
Shining Glass IMG #3
Shining Glass IMG #4
Shining Glass IMG #5
Shining Glass IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp