Outer Borough: Een Unieke Betonnen Vloerlamp

Een Samenwerking tussen Matthew Haseltine en Andere Ontwerpers

Inleiding

De Outer Borough Lamp (OBL) is een modulaire vloerlamp die is ontworpen door Matthew Haseltine. Deze unieke lamp combineert de kracht van beton met de elegantie van gebogen hout, en is ontworpen om samen te werken met de pendelarmaturen van andere ontwerpers. Met zijn moderne uitstraling en veelzijdigheid is de OBL een ware blikvanger in elk interieur.

Ontwerper Matthew Haseltine liet zich inspireren door de tijdloze schoonheid van beton en het ambachtelijke proces van het buigen van hout. Hij wilde een lamp creëren die niet alleen functioneel was, maar ook een statement maakte. Daarnaast wilde hij de OBL ontwerpen met het idee van samenwerking in gedachten, als een platform voor andere ontwerpers om hun pendelarmaturen op te plaatsen.

Wat de OBL echt uniek maakt, is de combinatie van materialen. De lamp heeft een stevige betonnen basis die is gegoten met behulp van geavanceerde technieken. Het beton is niet alleen sterk en duurzaam, maar ook milieuvriendelijk. De gebogen houten arm is gemaakt van eikenhout en voegt een warme en organische touch toe aan het ontwerp.

De OBL is ontworpen om eenvoudig te monteren en te gebruiken. De lamp kan in minder dan 5 minuten worden geassembleerd door twee personen. De pendelarmaturen van andere ontwerpers kunnen eenvoudig op de lamp worden aangesloten, waardoor een unieke en persoonlijke verlichtingsoplossing ontstaat.

De OBL is niet alleen een esthetisch hoogstandje, maar ook een technisch hoogstandje. Het betonmengsel is zorgvuldig samengesteld om een optimale sterkte en duurzaamheid te garanderen. De houten arm wordt gebogen met behulp van stoom en vervolgens bevestigd aan de betonnen basis met roestvrijstalen afstandhouders en zwarte oxide connectoren.

De OBL is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kan worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant. De lamp wordt geleverd met een schakelaar of dimmer aan de bovenkant van de betonnen basis en heeft verstelbare voeten om oneffenheden in de vloer te compenseren.

De OBL is een doorlopend project dat voortdurend evolueert. Matthew Haseltine werkt samen met andere ontwerpers om nieuwe pendelarmaturen te creëren die perfect passen bij de OBL. Het doel is om een breed scala aan opties te bieden, zodat elke klant zijn eigen unieke verlichtingsoplossing kan creëren.

De OBL heeft al erkenning gekregen in de designwereld. In 2021 werd het ontwerp bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Lighting Products and Fixtures. Deze prestigieuze prijs erkent de innovatie, functionaliteit en esthetiek van de OBL.

Met zijn unieke combinatie van beton en gebogen hout, zijn modulaire ontwerp en zijn samenwerkingsgerichte benadering, is de Outer Borough Lamp een ware blikvanger in de wereld van verlichting en design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Matthew Haseltine
Afbeeldingscredits: Matthew Haseltine
Projectteamleden: Matthew Haseltine
Projectnaam: Outer Borough
Projectklant: Matthew Haseltine


Outer Borough IMG #2
Outer Borough IMG #3
Outer Borough IMG #4
Outer Borough IMG #5
Outer Borough IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp