Magali Suchowolski's 'Wood': Een Unieke Houten Tafellamp

Innovatief ontwerp geïnspireerd door de klassieke jaren '60, bekroond met de Zilveren A' Lighting Products and Fixtures Design Award in 2023

De 'Wood' tafellamp, ontworpen door Magali Suchowolski, is een unieke combinatie van klassieke esthetiek en moderne details, volledig met de hand vervaardigd uit massief hout. Het ontwerp breekt met conventies en zet nieuwe trends in materialen, afwerkingen en kleuren.

Suchowolski's inspiratie voor 'Wood' kwam uit de klassieke ontwerpen van de jaren '60. Ze wilde een product ontwerpen dat duidelijk verschilde van wat er toen op de verlichtingsmarkt te zien was. Hout, een sterk punt van het merk, was vanaf het begin een sleutelrol in het project en werd de hoofdrolspeler in het ontwerp.

'Wood' is niet alleen een decoratieve tafellamp, maar ook een spotverlichting. Het is volledig met de hand gedraaid uit massief hout, een detail dat het uniek maakt. Het hout straalt warmte uit en geeft het product een onderscheidende kwaliteit en presentatie. Wat opvalt is de kabeluitgang aan de bovenkant en het exclusieve ontwerp met jute gaas en gouden jute draden.

De lamp is vervaardigd met een handmatige houtdraaitechniek. Zoita hout, een gemakkelijk te verkrijgen houtsoort in Argentinië, werd gekozen vanwege zijn uitstekende gewicht en kwaliteitsverhouding. Het ontwerp van 'Wood' is verkrijgbaar in twee maten, met diameters van 150mm en 280mm en totale hoogtes van 150mm en 230mm respectievelijk.

'Wood' is meer dan alleen een tafellamp. Het is een product dat sfeer creëert in de omgeving dankzij het nobele materiaal en de verlichting. Het ontwerp werd in 2017 gerealiseerd in Buenos Aires, Argentinië, en het duurde bijna een jaar om het te voltooien. Het product werd in 2018 op de markt gebracht.

De 'Wood' tafellamp werd in 2023 bekroond met de Zilveren A' Lighting Products and Fixtures Design Award. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan topklasse, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitmuntend vakmanschap en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met 'Wood' heeft Suchowolski een product gecreëerd dat zowel innovatief als tijdloos is. Het is een perfect voorbeeld van hoe design, technologie en vakmanschap kunnen samenkomen om iets werkelijk unieks te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Magali Suchowolski
Afbeeldingscredits: No 1 Photographer Guillermo Gimenez 2017 No 2 Photographer Guillermo Gimenez 2017 No 3 Photographer Guillermo Gimenez 2022 No 4 Photographer Guillermo Gimenez 2022 No 5 Press publication in the newspaper La Nacion y Living Magazine Argentina: Photographer Javier Picerno, Editor Lucrecia Alvarez, Decorative Stylist Karina Contini and Bimba Architecture Studio 2020
Projectteamleden: Magali Suchowolski
Projectnaam: Wood
Projectklant: Magali Suchowolski


Wood IMG #2
Wood IMG #3
Wood IMG #4
Wood IMG #5
Wood IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp