De R Serie: Een Nieuwe Norm in Geautomatiseerde Meettechnologie

Christian Geistberger's baanbrekende ontwerp voor Profectronics

In een wereld waar automatisering steeds meer de norm wordt, is de vraag naar geavanceerde meettechnologie exponentieel gegroeid. Christian Geistberger, in samenwerking met Profectronics GmBH en RDD Design, heeft deze uitdaging aangepakt met de creatie van de R Serie, een innovatief rekensysteem dat functionaliteit, design en duurzaamheid combineert.

Geïnspireerd door de groeiende behoefte aan geautomatiseerde meettechnologie in diverse sectoren zoals productontwikkeling, productie en milieutechnologie, is de R Serie ontworpen om de instrumenten van een geautomatiseerd systeem op een duurzame en technologisch geavanceerde manier te plaatsen. Sinds 2016 heeft Profectronics zich gespecialiseerd in meetautomatisering, en de R Serie is een nieuwe toevoeging aan hun productfamilie.

Wat de R Serie onderscheidt van andere rekensystemen, is de opwaartse en neerwaartse compatibiliteit binnen de productfamilie. Naast het gecentreerde 19 inch rekensysteem, hebben de Rack R90 en Rack R180 ook één of twee gemakkelijk toegankelijke installatieruimtes aan elke kant. Deze ruimtes bieden plaats aan elektrische schakelapparatuur, IT-systemen en dergelijke. Dankzij de ontwerpscheiding van de 19 inch kern en de installatieruimtes kunnen zeer gevoelige meetapparaten worden gecombineerd met conventionele elektrische apparaten in één mobiel systeem.

De R Serie is vervaardigd volgens de bedrijfsfilosofie van Profectronics: ontworpen in Oostenrijk, geproduceerd in Europa en wereldwijd geleverd. Het gehele rekensysteem is vervaardigd uit lichtgewicht aluminium, wat resulteert in lagere transportkosten en CO2-besparingen. Hoeken en oppervlakken zijn gemaakt van gerecycled PET-HD materiaal, wat het rekensysteem een "heavy-duty" uitstraling geeft. Bij nadere inspectie blijkt echter dat het een fijnmechanisch en doordacht constructie-element is.

De R Serie is ontworpen voor gebruik in laboratoria, ontwikkelingsafdelingen en als eindtestsystemen voor productielijnen. Het ontwerp van deze apparatuurlijn is gericht op functionaliteit, eenvoudige bediening en is opgevat als een modulaire bouwdoos. De heldere, compacte vormgeving en duurzaamheid zijn de ontwerpcriteria, die gebaseerd zijn op "vorm volgt emotionele functie". Met een paar eenvoudige stappen kunnen de respectievelijke modules in de frameconstructie worden geplaatst of uitgewisseld. Hetzelfde geldt voor de montage en demontage van de bekledingsdelen, die de service- en onderhoudswerkzaamheden vergemakkelijken.

De R Serie heeft de prestigieuze A' Industrial Equipment, Commercial and Heavy-duty Appliances Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.

Christian Geistberger's R Serie is een voorbeeld van hoe innovatief design en geavanceerde technologie kunnen samenkomen om een product te creëren dat niet alleen functioneel en duurzaam is, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het is een baanbrekende stap in de wereld van geautomatiseerde meettechnologie en een bewijs van de voortdurende innovatie en creativiteit in het veld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Christian Geistberger
Afbeeldingscredits: Christian Geistberger
Projectteamleden: Christian Geistberger, Profectronics GmBH Rainer Atzlinger, RDD Design
Projectnaam: The R Series
Projectklant: Christian Geistberger


The R Series IMG #2
The R Series IMG #3
The R Series IMG #4
The R Series IMG #5
The R Series IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp