Quadrant Arcade: Een Verlichtingsmeesterwerk op Regent Street

Een Juweel van The Crown Estate

Inleiding

Quadrant Arcade is een juweel van The Crown Estate aan Regent Street. Het ontwerp richt zich op het benadrukken van essentiële historische architectonische kenmerken met minimale ingrepen, en de geometrie van de verlichtingsarmaturen is gekozen om aan te sluiten bij iconische historische vormen. De kunstinstallatie is geïnspireerd op een paraboloïde om een wiskundig gegenereerde kwadrant in drie dimensies te creëren met behulp van lineaire verlichting, waardoor er een algehele curve ontstaat. De cluster van hanglampen zorgt voor een vloeiende lijn langs de hele lengte van de arcade.

Body

Het verlichtingsontwerp is gemaakt om een historische winkelomgeving nieuw leven in te blazen. De ontwerpers hebben een lichtinstallatie geplaatst die zorgt voor een zeer speciale sfeer, zowel overdag als 's nachts. Dankzij het intelligente controlesysteem ontstaat er interactie tussen de architecturale omgevingsverlichting en de theatrale hanglamp, wat zorgt voor een uniek ritme dat kenmerkend is voor het West End. Wanneer het daglicht afneemt, trekt de installatie met zichtbare dynamiek meer aandacht en trekt het bezoekers aan.

De verschillende verlichtingselementen zijn verdeeld in groepen die afzonderlijk kunnen worden bediend, waardoor verschillende lichtscenario's mogelijk zijn die overeenkomen met de beweging van de hanglamp. Noodverlichting is discreet in de onderkant van de kroonlijst ingebouwd om zichtbaarheid te beperken en te voldoen aan wettelijke normen. Het terrazzo vloerontwerp, geïnspireerd op tegels uit Pompeii die worden onthuld door ongelijkmatige verlichting, zorgt voor visueel drama.

Ondanks de tijdelijke dynamiek van de omgevingsverlichting zijn de lichtniveaus volgens de Britse normen bereikt. Het verlichtingsontwerp voor Quadrant Arcade is gericht op het behalen van een 'Uitstekende' beoordeling volgens de BREEAM UK Refurbishment and Fit Out 2014-methodologie, wat wijst op een duurzame aanpak.

Conclusie

Quadrant Arcade is een verlichtingsmeesterwerk dat de historische architectuur van Regent Street in Londen nieuw leven inblaast. Het ontwerp combineert subtiel historische elementen met eigentijdse verlichtingstechnologieën om een unieke sfeer te creëren. Met zijn prachtige kunstinstallatie en intelligente verlichtingscontrolesysteem trekt Quadrant Arcade bezoekers aan en biedt het een unieke ervaring in het hart van Londen.

Image Credits:

Afbeelding 1: Fotograaf Philip Ville, 2019

Afbeelding 2: Fotograaf Philip Ville, 2019

Afbeelding 3: Fotograaf Philip Ville, 2019

Afbeelding 4: Fotograaf Philip Ville, 2019

Afbeelding 5: Fotograaf Philip Ville, 2019

Awards en Erkenning:

Dit ontwerp heeft de Gouden A' Design Award gewonnen in de categorie Verlichtingsproducten en Armaturen Design Award in 2020. De Gouden A' Design Award wordt toegekend aan prachtige, opmerkelijke en trendsettende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone excellentie belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cehao Yu
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Philip Ville, 2019 Image #2: Photographer Philip Ville, 2019 Image #3: Photographer Philip Ville, 2019 Image #4: Photographer Philip Ville, 2019 Image #5: Photographer Philip Ville, 2019
Projectteamleden: Cehao Yu
Projectnaam: Quadrant Arcade
Projectklant: Cehao Yu


Quadrant Arcade IMG #2
Quadrant Arcade IMG #3
Quadrant Arcade IMG #4
Quadrant Arcade IMG #5
Quadrant Arcade IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp