Buddy: Een Speelse en Duurzame 3D-geprinte Tafellamp

Een Minimalistisch Ontwerp van Mona Sharma, Gemaakt door Gantri

De wereld van verlichting wordt voortdurend vernieuwd met innovatieve ontwerpen die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Een van de nieuwste toevoegingen aan deze evoluerende industrie is de Buddy, een speelse en duurzame 3D-geprinte tafellamp ontworpen door Mona Sharma en geproduceerd door Gantri.

Met zijn afgeronde en subtiel taps toelopende silhouet heeft de Buddy een vriendelijke uitstraling die doet denken aan een trouwe metgezel. Deze lamp is speciaal ontworpen voor de dynamische werker en beschikt over een beweegbare kop met dimbaar licht, waardoor je je kunt concentreren op specifieke taken of een sfeervolle verlichting kunt creëren. Dit maakt de Buddy een ruimtebesparende keuze voor kantoren, woonkamers en meer.

Wat de Buddy echt uniek maakt, is het productieproces. Gantri maakt gebruik van FDM 3D-printtechnologie en produceert de lampen met behulp van Gantri Plant Polymers, een unieke vorm van PLA die is afgeleid van suikergewassen. Vervolgens worden de lampen met de hand afgewerkt met op water gebaseerde mariene verf, allemaal in Californië. Dit resulteert in luxe, op bestelling gemaakte producten die betaalbaar zijn voor de consument en tegelijkertijd duurzaam zijn om te produceren en veiliger zijn voor het milieu.

De beweegbare kop van de Buddy was een belangrijk detail van Mona Sharma, wat heeft geleid tot een nieuw onderdeel dat nu standaard is voor toekomstige ontwerpers op het Gantri-platform. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor het aanbod van Gantri en verandert 3D-printen van een prototyping-tool naar een commerciële productiemethode.

De specificaties van de Buddy zijn als volgt: een totale breedte van 114 mm, diepte van 203 mm en hoogte van 330 mm, met een voetafdruk van 101 mm breed en 101 mm diep. De lamp weegt 1,59 kg en maakt gebruik van een 8,5W E26 LED-lamp met 850 lumen en zacht wit licht. De lamp is voorzien van een dimschakelaar aan het snoer en heeft een 100-120V US 2-polige stekker.

De Buddy is niet alleen functioneel en duurzaam, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het ontwerp is geïnspireerd op gedurfde vormen uit de Memphis-designstijl en de strakke, minimalistische vormen die te vinden zijn in de Scandinavische cultuur. Het resultaat is een lamp die zowel karakter als speelsheid uitstraalt, geïnspireerd door abstracte fotografie en de natuur.

Dit unieke ontwerp heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Silver A' Design Award in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap en die positieve gevoelens, verbazing en verwondering opwekken.

Met zijn speelse ontwerp, duurzame productie en verstelbare kop is de Buddy een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een functionele en esthetisch aantrekkelijke tafellamp. Of het nu voor op kantoor, in de studeerkamer of in de woonkamer is, de Buddy zal zeker een vrolijke metgezel zijn in elke ruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mona Sharma
Afbeeldingscredits: Mona Sharma
Projectteamleden: Gantri, Inc.
Projectnaam: Buddy
Projectklant: Mona Sharma


Buddy IMG #2
Buddy IMG #3
Buddy IMG #4
Buddy IMG #5
Buddy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp