De Alien: Een Verlichtingsontwerp Geïnspireerd door Vrouwelijkheid

Een Ontwerp van Sepideh Bayat

Inleiding

De Alien is een uniek verlichtingsontwerp dat is geïnspireerd door de innerlijke kracht en kwetsbaarheid van vrouwen. Ontwerper Sepideh Bayat heeft met dit ontwerp een verhaal willen vertellen over de delicate en zorgvuldige groei van een individu, waarbij de wortels stevigheid en kracht vinden in een veilige omgeving. Het resultaat is een verlichtingsarmatuur die van binnenuit straalt en een gevoel van verbondenheid en puurheid uitstraalt.

Design Unieke Eigenschappen

De Alien onderscheidt zich door zijn organische vormen en het spel van licht en schaduw dat het creëert. De lamp lijkt te zweven en nodigt de toeschouwer uit om het mysterie te ontdekken. Het ontwerp is gebaseerd op de delicate en zorgvuldige groei van botten, die leven en kracht geven aan de fragiele en sterke aanwezigheid van de lamp. Het resultaat is een verlichtingsarmatuur die straalt van binnenuit.

Technische Specificaties

De Alien is ontworpen volgens parametrisch design, waardoor de afmetingen kunnen worden aangepast aan de plaats van gebruik. De hoogte van de lamp is 330 mm, de breedte is 200 mm en de dikte is 15 mm. De lichtbundel straalt in een hoek van 360 graden.

Interactie en Functionaliteit

De Alien biedt zowel directe neerwaartse verlichting als indirecte zijverlichting. Het ontwerp zorgt voor een prachtig spel van licht en reflectie gedurende de dag. Wanneer de lamp wordt verlicht, ontstaan er zachte lijnen van licht. De zwevende vorm van de Alien creëert een mysterieuze sfeer en nodigt uit tot ontdekking. De lamp kan eenvoudig worden opgehangen in elke ruimte met een vriendelijke sfeer.

Ontstaan en Onderzoek

De Alien is ontstaan uit het persoonlijke gevoel van de ontwerper en haar observatie van krachtige vrouwen over de hele wereld. Sepideh Bayat voelde de verantwoordelijkheid om ontwerpen te creëren die de menselijke ziel een gevoel van waarde geven en ongeacht het geslacht licht en helderheid brengen. Het ontwerp is het resultaat van diepgaand onderzoek naar de vrouwelijke beleving en emoties.

Uitdagingen en Realisatie

Het creëren van de Alien was een uitdaging op creatief en technisch vlak. De ontwerper wilde innovatief gebruik maken van 3D-printtechnologie en modulaire organische vormen combineren om het gehele ontwerp op een specifieke manier te produceren, met ecologische materialen. Het resultaat is een unieke verlichtingsarmatuur die opvalt door zijn vorm en functionaliteit.

Awards en Erkenning

De Alien is bekroond met de prestigieuze A' Design Award in 2023 in de categorie Verlichtingsproducten en Armaturen. Deze prijs beloont ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in expertise en innovatie. De Alien wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheid, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

De Alien is een verlichtingsontwerp dat de kracht en kwetsbaarheid van vrouwen weerspiegelt. Met zijn unieke vorm en spel van licht en schaduw is het een eyecatcher in elk interieur. Sepideh Bayat heeft met dit ontwerp een verhaal willen vertellen over de groei en bloei van een individu, waarbij de innerlijke kracht van binnenuit straalt. De Alien is niet alleen een lamp, maar ook een kunstwerk dat schoonheid en verlichting brengt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SEPIDEH BAYAT
Afbeeldingscredits: Copyrights belong to Sepideh Bayat
Projectteamleden: SEPIDEH BAYAT
Projectnaam: The Alien
Projectklant: SEPIDEH BAYAT


The Alien IMG #2
The Alien IMG #3
The Alien IMG #4
The Alien IMG #5
The Alien IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp