Phantom: Een Geïntegreerde Lamp die Illusie en Emotie Oproept

Een Uniek Ontwerp van Alexey Danilin

Inleiding:

De Phantom-lamp is een uniek en intrigerend ontwerp dat is geïnspireerd op de oude cultuur en technologie. Ontwerper Alexey Danilin liet zich inspireren door de oude stad Petra, die in een rots was uitgehouwen, en de Orthodox Byzantijnse kerken, die sober en ingetogen zijn aan de buitenkant en van binnen versierd zijn met gouden mozaïeken en decoraties. Het resultaat is een geïntegreerde wandlamp die de illusie van een volumineuze zwevende tafellamp creëert en emoties en associaties oproept met de oude cultuur.

De Phantom-lamp is een geïntegreerde lamp die in de muur is ingebouwd, waarbij alle onderdelen zich binnen de muur bevinden. Dit creëert de illusie van een object dat zich in een ander vlak bevindt. Het lijkt op een verschijning die we zien, maar die zich op een andere plek bevindt.

Het ontwerp van de lamp is gemaakt van twee verschillende materialen. De eerste versie is gemaakt van messing, met een primerlaag die later kan worden geverfd. Boven en onder de lamp bevinden zich LED-lampjes, met een brede strooihoek aan de bovenkant en een smalle strooihoek aan de onderkant. Onderaan de lamp bevindt zich een aanraaksensor waarmee de helderheid met één aanraking kan worden aangepast.

De tweede versie van de lamp is gemaakt van gips, waardoor de kosten van het ontwerp worden verlaagd en de lamp in elke gewenste kleur kan worden geverfd. Het ontwerp en de werking van deze versie zijn gebaseerd op hetzelfde principe als de messing versie.

De Phantom-lamp is voorzien van LED-verlichting en een aanraakschakelaar. Het is bedoeld voor gebruik in woonkamers en commerciële ruimtes. De lamp creëert een interessante illusie en roept emoties op bij gasten en klanten. De aanraakschakelaar aan de onderkant zorgt voor een tastbare ervaring bij het bedienen van de lamp.

Het ontwerpproces van de Phantom-lamp begon in maart 2021 in Moskou en werd in april 2021 voltooid. Het project werd volledig in Moskou uitgevoerd.

De belangrijkste uitdaging van dit project lag in het visualiseren van het idee en het duidelijk tonen van de optische illusie. Het was een uitdaging om de illusie van een driedimensionaal object nauwkeurig weer te geven.

De Phantom-lamp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Verlichtingsproducten en Armaturen in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn unieke ontwerp en intrigerende illusie is de Phantom-lamp een opvallend stuk dat emoties oproept en een eerbetoon is aan de oude cultuur. Het is een perfecte combinatie van kunst, architectuur, ontwerp en technologie, en een waardevolle toevoeging aan elke ruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alexey Danilin
Afbeeldingscredits: Alexey Danilin
Projectteamleden: Alexey Danilin
Projectnaam: Phantom
Projectklant: Alexey Danilin


Phantom IMG #2
Phantom IMG #3
Phantom IMG #4
Phantom IMG #5
Phantom IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp