Bojing Moon White: Een Unieke Villa die Traditionele Chinese Architectuur Combineert met Moderne Elementen

Een Meesterwerk van Caifu Li

In een traditioneel Chinees gebouw is overzicht een kunstvorm. Dit idee is meerdere keren toegepast in het project Bojing Moon White, ontworpen door Caifu Li. Communicatie tussen mensen hoeft niet op dezelfde plek plaats te vinden; het kan ook door muren en verdiepingen heen gaan. Het huis heeft drie verdiepingen boven de grond en een kelder. Het ritme van het huis is goed afgestemd op de eigen melodie van het gebouw, met natuur en menselijkheid als belangrijkste toon, en biedt een goede omstandigheid voor "overzicht".

De structuur van dit huis is behoorlijk bijzonder. De ontwerpers hebben verschillende methoden toegepast om de ruimtes vorm te geven, waaronder het reageren op het uitzicht, het lenen van het uitzicht, het inlijsten van het uitzicht, uitbreiding, verticale spleet, structurele verlaging en het gebruik van glas, waardoor natuurlijk zonlicht, bries en het externe landschap naar binnen worden gebracht. Dit zorgt voor een harmonieuze relatie tussen het interieur en het exterieur, en verrijkt de visuele waarneming en leefervaring van de bewoners.

Het huis is gerealiseerd met behulp van verschillende technologieën en materialen, waaronder steen, houtafwerking, schilderen, Italiaans meubilair, glazen balustrades zonder leuningen en gebogen stalen glazen balustrades. Met deze combinatie van elementen is een unieke en verfijnde villa gecreëerd.

Het project heeft een oppervlakte van 1050 vierkante meter en is gelegen aan de East Xingning Road, kruising Jiangcheng Road in Ningbo. De bouw van het huis vond plaats tussen januari 2017 en april 2020.

Caifu Li heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de menselijke ervaring en de interactie tussen mensen en ruimte. Het doel van het ontwerp is om emotionele communicatie tussen mensen en ruimte, en tussen mensen onderling, te bevorderen. Het ontwerp is gericht op het creëren van een harmonieuze en comfortabele leefomgeving waarin mensen zich prettig voelen.

Het ontwerp van Bojing Moon White bracht enkele uitdagingen met zich mee, met name op het gebied van creativiteit, techniek en onderzoek. Het analyseren van de ruimte en het begrijpen van hoe mensen zich erin voelen, was het startpunt voor het ontwerpproces. Vervolgens werden de ruimtes vanuit een professioneel en gedetailleerd perspectief verbeterd, waarbij rekening werd gehouden met de structuur, functies en verlichting.

Bojing Moon White is niet zomaar een decoratie, maar een combinatie van menselijkheid, natuur en kunst. Het is een meesterwerk dat de esthetiek van het ontwerp combineert met functionaliteit en de natuurlijke ervaring van de ruimte.

Het ontwerp van Bojing Moon White is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp van Bojing Moon White is een voorbeeld van technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan het creëren van een betere wereld.

Fotograaf: Ying Liu


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Caifu Li
Afbeeldingscredits: Photographer: Ying Liu
Projectteamleden: Caifu Li
Projectnaam: Bojing Moon White
Projectklant: Caifu Li


Bojing Moon White IMG #2
Bojing Moon White IMG #3
Bojing Moon White IMG #4
Bojing Moon White IMG #5
Bojing Moon White IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp