Imilab: Een oogbeschermende lamp voor kinderen

Een minimalistisch ontwerp dat veiligheid en comfort in huis brengt

De Imilab Eye Caring Lamp is een slimme bureaulamp die speciaal is ontworpen om de ogen van kinderen te beschermen. Met zijn minimalistische geometrische ontwerp en geavanceerde functies biedt deze lamp niet alleen verlichting, maar ook veiligheid en gemak in huis.

Deze lamp is geïnspireerd door de behoefte van kinderen om thuis te blijven tijdens de epidemie, terwijl hun ouders buitenshuis werken. De Imilab Eye Caring Lamp fungeert als een metgezel op afstand en bewaakt de groei van kinderen. De lamp schakelt automatisch uit wanneer er geen menselijke aanwezigheid meer is, waardoor onnodig energieverlies wordt voorkomen. Met het oog op duurzame ontwikkeling is het contragewicht gemaakt van gerecycled metaal.

Wat deze lamp uniek maakt, is zijn minimalistische ontwerp. Als een IoT-apparaat kan het de veiligheid en het gemak in huis verbeteren. De zijdelingse lichtmodus voorkomt effectief directe verblinding. De ingebouwde scènesimulatiefunctie kan herinneringen instellen voor het begin of het einde van lessen via de app. De camera heeft een ingebouwde microfoon, zodat kinderen en ouders op afstand met elkaar kunnen praten. De fysieke afschermingsfunctie beschermt de privacy en veiligheid van de gebruiker.

De behuizing van de lamp is gemaakt van metaal en plastic materialen, die glad en vrij van bramen zijn. De Imilab Eye Caring Lamp maakt gebruik van industriële aluminium extrusie en compressievorming. Het ontwerp van de lampvorm maakt gebruik van het zero draft angle-proces, waardoor verspilling van grondstoffen wordt verminderd.

Deze lamp heeft een gewicht van 2030 g en de afmetingen zijn 513 mm x 150 mm x 463,5 mm. De kleurtemperatuur van de lamp is 4000K.

De Imilab Eye Caring Lamp is een slimme bureaulamp die automatisch de helderheid aanpast aan de omgeving. Het kan ook worden bediend via spraakbesturing of de app via de ingebouwde wifi-module. Tijdens het gebruik produceert het geen blauw licht en zichtbare flikkeringen. De bobbels en gaten op het lampenpaneel voorkomen effectief verblindend licht. Dankzij de uitstekende kleurweergave en intelligente helderheidsaanpassing is het licht zachter, waardoor de lamp de ogen beter kan beschermen en het risico op bijziendheid kan verminderen. Het driepuntsontwerp bespaart ook veel ruimte op het bureau.

Het project voor de Imilab Eye Caring Lamp begon in januari 2020 en werd in augustus 2020 in China voltooid.

Om ervoor te zorgen dat de lamp aan de behoeften van kinderen voldoet, is er uitgebreid onderzoek gedaan. Er zijn casestudies uitgevoerd om andere producten op de markt te analyseren, naast secundair onderzoek. Persona's, interviews en vragenlijsten zijn gebruikt om de pijnpunten van gebruikers te verzamelen. 100 mensen, waaronder ouders en kinderen, hebben deelgenomen aan deze vragenlijst. Met behulp van affiniteitsdiagrammen zijn de belangrijkste inzichten geanalyseerd.

Een van de uitdagingen bij dit project was hoe de camera op een redelijke manier kon worden gebruikt om de veiligheid van kinderen thuis te waarborgen en tegelijkertijd het gevoel van surveillance te verminderen. Door gesprekken met gebruikers werd het gebruik van beveiligingsproducten met een camera beter begrepen. Daarom is de fysieke afschermingsfunctie van de camera ontworpen om de privacy van gebruikers te beschermen. Prototypes zijn op elk stadium geproduceerd om de werkelijke gebruiksscenario's te simuleren. Op basis van tests zijn de structuur en het uiterlijk van het product verbeterd.

De Imilab Eye Caring Lamp brengt veiligheid, comfort en gemak in huis als een IoT-apparaat. Tijdens het gebruik produceert het geen blauw licht en zichtbare flikkeringen. Sommige kinderen moeten hun lessen opschorten en thuis blijven tijdens de epidemie, terwijl hun ouders buitenshuis werken. Daarom speelt de Imilab Eye Caring Lamp een rol bij het op afstand begeleiden van kinderen en het bewaken van hun groei. De camera met fysieke afschermingsfunctie heeft een ingebouwde microfoon, zodat kinderen en ouders altijd met elkaar kunnen praten.

De Imilab Eye Caring Lamp heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Lighting Products and Fixtures Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. De lamp wordt bewonderd om zijn technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en toont een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en brengt positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kaining Li
Afbeeldingscredits: Kaining Li
Projectteamleden: Kaining Li Maofeng Kao Yajun Wang
Projectnaam: Imilab
Projectklant: Kaining Li


Imilab IMG #2
Imilab IMG #3
Imilab IMG #4
Imilab IMG #5
Imilab IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp