Lighten: Een Verlichtingsinnovatie Geïnspireerd op Chinese Karakters

Ontwerper Qianqian Lin Brengt Traditionele Wijsheid en Creativiteit Samen in een Unieke Vloerlamp

Lighten, een vloerlamp ontworpen door Qianqian Lin, is een prachtig voorbeeld van hoe traditionele Chinese karakters en moderne technologie samenkomen om een uniek en functioneel ontwerp te creëren. De lamp, die de vorm en betekenis van het Chinese karakter voor "licht" belichaamt, is bekroond met de prestigieuze A' Lighting Products and Fixtures Design Award in 2022.

De inspiratie voor Lighten komt van het Chinese karakter voor "licht", dat oorspronkelijk voortkomt uit de samenkomst van fakkels. Deze vloerlamp weerspiegelt niet alleen de vorm van dit karakter, maar ook de betekenis ervan. Het resultaat is een product dat de eenheid van vorm en functie viert, terwijl het ook een eerbetoon is aan de rijke culturele geschiedenis van China.

Wat Lighten onderscheidt van andere vloerlampen op de markt, is de unieke combinatie van indirecte verlichting, hoogwaardige materialen en eenvoudige montage. De lamp maakt gebruik van hout en matglas om een premium uitstraling te creëren, terwijl de modulaire opbouw en het gebruik van de pen-en-gat-principe zorgen voor een eenvoudige montage zonder schroeven.

De productie van Lighten maakt gebruik van CNC-bewerkingstechnologie voor de gestandaardiseerde productie van hout en glas, terwijl het matglas wordt gemaakt door middel van mechanische zandstraaltechnologie. LED-modules worden in het hout ingebed met milieuvriendelijke lijm, en het houtoppervlak wordt gepolijst en gewaxt om de natuurlijke nerf en een delicate aanraking te behouden.

De interactie met Lighten is eenvoudig en intuïtief. Alle componenten van de lamp zijn modulair en gemakkelijk te monteren. De schakelaar bevindt zich aan de onderkant en de gebruiker kan de schakelaar en de helderheid aanpassen door erop te stappen. De helderheid wordt aangepast door het aantal van de drie lampenpalen dat is ingeschakeld.

De ontwikkeling van Lighten begon in oktober 2020 in Beijing en werd voltooid in januari 2021. Het projectteam, bestaande uit Qianqian Lin, Dan Wang en Zhaoan Huang, overwon verschillende uitdagingen, waaronder het bereiken van de eenheid van productvorm en functie vanuit het perspectief van Chinese karakters en het oplossen van de montage tussen de verschillende onderdelen van het product.

Lighten is een prachtig voorbeeld van hoe traditionele wijsheid en moderne technologie kunnen samenkomen om een uniek en functioneel ontwerp te creëren. Het is een eerbetoon aan de rijke culturele geschiedenis van China en een bewijs van de innovatieve geest van de ontwerper, Qianqian Lin.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dan Wang
Afbeeldingscredits: Image #1: Designer Ziqiang He, Lighten floor lamp, 2021. Image #2: Designer Dan Wang, Color selection, 2021. Image #3: Designer Zhaoan Huang, Details, 2021. Image #4: Designer Feng Gao, Scenarios, 2021. Image #5: Designer Qianqian Lin, Dismantling, 2021.
Projectteamleden: Dan Wang Qianqian Lin Zhaoan Huang
Projectnaam: Lighten
Projectklant: Dan Wang


Lighten IMG #2
Lighten IMG #3
Lighten IMG #4
Lighten IMG #5
Lighten IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp