Geluidsgeactiveerde Licht: Een Slimme en Stijlvolle Toevoeging aan je Interieur

Een innovatief ontwerp van Chunbin Li

Ben je op zoek naar een unieke manier om je interieur op te fleuren? Maak kennis met het geluidsgeactiveerde licht, een slimme en stijlvolle toevoeging aan je leefruimte. Ontworpen door Chunbin Li, biedt dit licht niet alleen een aangename sfeer, maar ook een praktische functionaliteit.

Het geluidsgeactiveerde licht is ontworpen met oog voor zowel esthetiek als gebruiksgemak. Met een compact formaat en een combinatie van semi-transparant materiaal en plastic aan de bovenkant, kan het licht van kleur veranderen met het knipperen van de lampjes. Dit minimalistische en stijlvolle ontwerp voldoet aan de eisen van moderne esthetiek en kan perfect worden geïntegreerd in elke binnenomgeving.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de slimme functionaliteit. Het geluidsgeactiveerde licht is uitgerust met een ingebouwde sensor en heeft de mogelijkheid om intelligentie AI-muziekherkenning en dynamisch spectrum te gebruiken. Hierdoor kan het licht van kleur veranderen op het ritme van de muziek, waardoor de grens tussen geluid en licht wordt doorbroken en een prachtig audiovisueel spektakel wordt gecreëerd voor muziek-, e-sport- en filmliefhebbers.

Naast het aanpassen van de verlichtingsmodus door de bovenkant aan te raken, ondersteunt het geluidsgeactiveerde licht ook spraakgestuurde verlichting. Dit zorgt voor een interactie tussen menselijke stem en licht, waardoor de gebruiker zijn handen vrij heeft. Het licht kan eenvoudig worden geplaatst op een bureau of worden bevestigd aan een metalen oppervlak dankzij de magnetische onderkant, waardoor de mogelijkheden voor het plaatsen ervan eindeloos zijn.

Het geluidsgeactiveerde licht heeft zeven verschillende modi, waaronder een sfeerlicht voor 's nachts, een e-sportatmosfeer, een vullamp voor livestreams, een achtergrondverlichting voor foto's, een romantische sfeer voor een date, een filmmodus en een modus voor vriendenbijeenkomsten. Met een simpele aanraking van de bovenkant kan de gebruiker de gewenste lichtmodus selecteren, waardoor het perfect aansluit bij de sfeer van elke gelegenheid.

Het geluidsgeactiveerde licht is ontwikkeld door Chunbin Li en zijn team, bestaande uit Hongwei Zhao en Hangfei Yang. Het project begon in april 2021 in Shenzhen, China en werd voltooid in augustus 2022, ook in Shenzhen, China.

Dit innovatieve ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Lighting Products and Fixtures Design. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het geluidsgeactiveerde licht wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld en positieve gevoelens opwekt.

Met het geluidsgeactiveerde licht haal je niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je interieur in huis, maar ook een slimme en praktische verlichtingsoplossing. Laat je betoveren door de harmonie tussen geluid en licht en creëer een unieke audiovisuele ervaring in je eigen leefruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shenzhen Leaderment Technology Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Shenzhen Leaderment Technology Co., Ltd.
Projectteamleden: Chunbin Li; Hongwei Zhao; Hangfei Yang;
Projectnaam: Sound Activated Light
Projectklant: Shenzhen Leaderment Technology Co., Ltd.


Sound Activated Light IMG #2
Sound Activated Light IMG #3
Sound Activated Light IMG #4
Sound Activated Light IMG #5
Sound Activated Light IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp