Vicky in Wonderland: Een Betoverend Ontwerp dat de Grenzen van Verbeelding Verlegt

Een Unieke Woning Gecreëerd door Changching Chien

Inleiding:

De expressie van artistieke conceptie van verlichting is een innovatieve esthetische poging in het geval van Vicky in Wonderland. Ontwerper Changching Chien gebruikt ingebedde lampen om de artistieke stijl van de ruimtelijke omgeving te versterken en combineert het licht met natuurlijk licht door middel van zacht licht. Met als doel de invloed van traditionele kunstmatige verlichting op het grote bereik van directe verlichting te verminderen, moet de impliciete en flexibele ontwerptaal worden versterkt.

De ontwerper volgt het thema van het verhaal 'Alice in Wonderland' om de eenvoudige orde van het begeleiden van emotionele perceptie te verdiepen. Het ontwerp komt dicht bij de kinderlijke droom, brengt het visuele beeld van terugkeer naar de natuur over en geeft de kijker het gevoel van zwerven en ontdekken. Na beknopte ontwerptechnieken zijn de meeste decoratieve oppervlakken natuurlijk verbonden door continue en open visuele lijnen. Overmatig polijsten en onnodige elementen worden weggelaten bij de details.

Om de rechtlijnige vertelling die in één oogopslag kan worden gezien te vermijden, gebruikt de ontwerper de onregelmatige vlakke spiegel, het creatieve patroon met levendige kleuren en het hangende tv-scherm dat opvallend is geplaatst om een ​​verschoven en harmonieuze overlappende staat te vormen. De algehele ruimte met lage verzadiging en kinderlijk plezierige decoratie in het functionele gebied versterkt de flexibiliteit en diversiteit, wat de visuele ervaring verrijkt.

Met een oppervlakte van 410 vierkante meter is Vicky in Wonderland een uniek project dat de grenzen van verbeelding verlegt. Het project begon op 30 juni 2021 en werd voltooid op 1 maart 2022. Het bevindt zich in Dibao, Ningbo City, Zhejiang Province, China.

Het ontwerp van Vicky in Wonderland is gebaseerd op grondig onderzoek en reflectie. De vloeiende en ronde structurele modellering heeft een interessante sfeer omringd door een geheime wereld. Op de open ruimtebasis van impliciete en levendige combinatie breken de artistieke elementen los van de beperkingen van de oppervlakkige decoratieve functie en mengen ze zich in het licht en de schaduw. In de details wordt het sprookjesachtige beeld van een kleurrijk sprookjesland in de visuele wereld gebracht die geassocieerd wordt met diepgaand snijwerk.

De ontwerper heeft verschillende uitdagingen overwonnen om het ontwerp van Vicky in Wonderland te realiseren. Door de ordelijke verdeling van kolommen introduceert de ontwerper de buitenpaden van de jungle in het interieur en sublimeert hij het verfijnde artistieke gevoel van het publiek met het ontwerp van de creatieve geometrische afvoerbuizen.

Met Vicky in Wonderland heeft de ontwerper de complexe lokale blokinstelling in de ruimte aanzienlijk verminderd en de traditionele gesplitste en samengestelde indeling van de binnenruimte doorbroken wat betreft functionele veldverdeling en verbinding. De grens tussen de blokken is opzettelijk vervaagd, waardoor een continu bewegend lijneffect ontstaat en de overgang van vrije scènes een dynamischer karakter krijgt.

Fotografie: Changle WU

Vicky in Wonderland is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden vertonen. Deze ontwerpen dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.

Vicky in Wonderland is een betoverend ontwerp dat de grenzen van verbeelding verlegt. Met zijn unieke kenmerken en innovatieve benadering van verlichting en ruimtelijk ontwerp, creëert het een magische en dromerige sfeer die de kijker meeneemt op een avontuurlijke reis door de wereld van Alice in Wonderland.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Changching Chien
Afbeeldingscredits: Photography: Changle WU
Projectteamleden: Changching Chien
Projectnaam: Vicky in Wonderland
Projectklant: Changching Chien


Vicky in Wonderland IMG #2
Vicky in Wonderland IMG #3
Vicky in Wonderland IMG #4
Vicky in Wonderland IMG #5
Vicky in Wonderland IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp