Graceful Reflection: Een Elegant en Verfijnd Woonappartement

Een Meesterwerk van Ghih Hsiang Cheng

Inleiding

Het woonappartement Graceful Reflection, ontworpen door Ghih Hsiang Cheng, is een adembenemend staaltje van elegantie en verfijning. Met behulp van spiegelmaterialen en doordachte details creëert dit ontwerp een gelaagdheid in de ruimte en een prachtige verbinding tussen verschillende leefruimtes. Laten we dieper ingaan op de unieke kenmerken en het vakmanschap van dit ontwerp.

Graceful Reflection onderscheidt zich door het slim verbergen van een dragende balk in de woonkamer. Het ontwerpteam heeft gestreefd naar een minimalistische decoratie en heeft gebruik gemaakt van zwarte en geelgekleurde glazen, marmer en titanium-geplateerd metaal om een elegante en tastbare textuur te creëren. Deze materialen voegen een verfijnde glans toe aan de ruimte en breiden de diepte van het veld uit door middel van spiegelreflecties. Het dagelijkse leven krijgt zo meerdere dynamische dimensies onder de wederzijdse reflectie van de spiegels.

De openbare ruimte van Graceful Reflection integreert de functies van de woonkamer en eetkamer. De eetkamer, gelegen aan het einde van de gang, wordt verlengd met behulp van spiegels en heeft een elegante zeshoekige geometrie. De woonkamer is ontworpen met symmetrische en gedetailleerde neoklassieke elementen, waarbij de aanwezigheid van de balk wordt geëlimineerd door het gebruik van zwarte glazen frames. Deze frames passen perfect bij het marmer, de geelgekleurde glazen, het titaniumplaatwerk en andere materialen, en creëren zo een eenvoudige en majestueuze sfeer in de ruimte.

In het privégedeelte van het appartement wordt de master bedroom gecombineerd met spiegels en fluweelachtige wandbekleding om de symmetrische stijl voort te zetten en de ramen op een slimme manier te verbergen. Daarnaast is een van de badkamers omgebouwd tot een kleedkamer voor de secundaire slaapkamer, wat beter aansluit bij de behoeften van de bewoners en zorgt voor een boutique-achtige uitstraling.

Graceful Reflection maakt gebruik van verschillende spiegelmaterialen, zoals zwarte glazen en geelgekleurde glazen, om de opslagruimte en de aanwezigheid van de balk te vervagen en de levenservaring van de bewoners te verrijken met de schoonheid van spiegelreflecties in verschillende ruimtes. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van eenvoudige en strakke lijnen om een ruimtelijk gevoel van grootsheid te creëren. De details zijn geïntegreerd met neoklassieke lijsten en symmetrische elementen, waardoor er een delicate en elegante sfeer ontstaat. De slaapkamer straalt een rustige en verfijnde sfeer uit door het gebruik van titanium-geplateerd metaal, wandbekleding en fluweelachtige materialen.

Graceful Reflection nodigt bewoners uit om actief deel te nemen aan de interactie tussen verschillende ruimtes. Door het gebruik van spiegels worden de ruimtes op een slimme manier met elkaar verbonden en wordt de aanwezigheid van de balk verborgen. Bewoners kunnen op elk moment de interactie tussen hun familieleden observeren en deelnemen. Daarnaast zorgt de prachtige glans van de spiegels voor een elegante en luxueuze sfeer in de ruimte.

Het ontwerp van Graceful Reflection is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en studie. De gang bij de entree heeft een virtueel gevoel van aanwezigheid door het gebruik van spiegelmaterialen, waardoor het buitenterras wordt weerspiegeld. De onderkant van de gang fungeert als een spiegel die de diepte van het veld vergroot. De woonkamer combineert neoklassieke symmetrische elementen met marmer, geelgekleurde glazen en titanium-geplateerd metaal om een verfijnde uitstraling te creëren. Daarnaast wordt het zwarte glas gebruikt om de aanwezigheid van de balk te elimineren. De master bedroom maakt gebruik van spiegels en fluweelachtige materialen om de symmetrische stijl voort te zetten en de ramen op een slimme manier te verbergen. De badkamer is omgebouwd tot een kleedkamer voor de secundaire slaapkamer, wat beter aansluit bij de behoeften van de gebruikers op een boutique-achtige manier.

Het ontwerp van Graceful Reflection bracht verschillende uitdagingen met zich mee, zoals het vinden van de juiste balans tussen spiegels en metaal, het integreren van elegante neoklassieke elementen en het op de juiste manier tot uiting brengen van verfijnde texturen. Het resultaat is een ontwerp dat de ruimte op een prachtige manier verlicht en een gevoel van grootsheid creëert op een subtiele manier.

Graceful Reflection is een ware blikvanger en een meesterwerk van Ghih Hsiang Cheng. Met zijn elegante en verfijnde esthetiek, gecombineerd met doordachte details en vakmanschap, verdient dit ontwerp alle lof en erkenning die het heeft ontvangen. Het is dan ook geen verrassing dat Graceful Reflection in 2021 de Iron A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Dit ontwerp is een voorbeeld van uitmuntendheid en innovatie, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cheng Ghih Hsiang
Afbeeldingscredits: Cheng Ghih Hsiang
Projectteamleden: Cheng Ghih Hsiang
Projectnaam: Graceful Reflection
Projectklant: Cheng Ghih Hsiang


Graceful Reflection IMG #2
Graceful Reflection IMG #3
Graceful Reflection IMG #4
Graceful Reflection IMG #5
Graceful Reflection IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp