Casa Calma: Een Luxueus Huis in de Huaku Sky Garden

Een Unieke Residentie Ontworpen door Chris Chen en Tc Kuo

Inleiding:

Casa Calma is een prachtige residentie gelegen in de Huaku Sky Garden, een iconisch hoogbouwgebouw in Tianmu Taipei. Dit huis is ontworpen door de getalenteerde ontwerpers Chris Chen en Tc Kuo en biedt een unieke en rustgevende leefomgeving voor een 3-generatie familie. Met zijn bijzondere indeling en exclusieve liften heeft Casa Calma een eigen ingang naar een terras met uitzicht op de bergen, waardoor de bewoners worden verwelkomd in een kalme en open sfeer.

Met zijn centrale liftkern verdeelt Casa Calma het interieur in twee aparte ruimtes met behulp van een 2,8 meter hoge draaideur. Hierdoor kan het slaapgedeelte volledig gescheiden worden van de woonkamer wanneer er gasten zijn. Tijdens privémomenten kan het huis echter als een lus worden gebruikt, waardoor een natuurlijke circulatie ontstaat.

Een ander opvallend kenmerk van Casa Calma is de onzichtbare lineaire as, die wordt benadrukt door een bronzen titanium plafondontwerp. Deze as geeft de primaire richting aan van de dagelijkse activiteiten in het huis en zorgt voor een gevoel van harmonie en balans.

De realisatie van Casa Calma is mogelijk gemaakt door de perfecte combinatie van hoogwaardige slimme technologie en een aardse interieurruimte. Italiaanse Cebos minerale coating is veelvuldig gebruikt in de lobby, de hal, de woonkamer, de eetkamer en de studeerkamer. Met behulp van een geavanceerd systeem voor temperatuur-, vochtigheids- en audiovisuele controle kan Casa Calma subtiel voldoen aan de behoeften van de bewoners, terwijl de rustige en kalme interieuromgeving behouden blijft.

Met een vloeroppervlakte van 360 vierkante meter en een plafondhoogte van 3,7 meter, biedt Casa Calma voldoende ruimte voor comfortabel wonen. Het terras rond de woonkamer, met een hoogte van 7,4 meter, biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de stad dankzij de vierzijdige ramen en de centrale liftkern.

De ontwerpers hebben bij het creëren van Casa Calma veel aandacht besteed aan het onderzoek naar de behoeften van elke generatie in de familie, inclusief de twee katten. De uitdaging was om een ruimte te ontwerpen die zowel onafhankelijk als gezamenlijk kon worden gebruikt. De centrale liftkern bood de mogelijkheid om een duidelijke scheiding te creëren tussen de verschillende ruimtes, terwijl er toch een gevoel van verbondenheid behouden bleef.

Het bouwproces van Casa Calma was niet zonder uitdagingen. De productieperiode viel samen met de pandemie, waardoor de bouw meerdere keren moest worden stilgelegd of het aantal bouwvakkers moest worden beperkt om te voldoen aan de overheidsrichtlijnen. Hierdoor duurde het project uiteindelijk een jaar in plaats van de oorspronkelijk geplande acht maanden.

Casa Calma is een prachtig voorbeeld van een luxueus huis dat functionaliteit en esthetiek combineert. Het ontwerp van Chris Chen en Tc Kuo is bekroond met de prestigieuze Iron A' Design Award in 2022, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met zijn unieke indeling, hoogwaardige afwerking en aandacht voor detail is Casa Calma een ware oase van rust en comfort voor de bewoners. Het is een plek waar generaties samenkomen en waar iedereen zijn eigen ruimte kan vinden, terwijl er toch een gevoel van verbondenheid blijft bestaan.

Beeldcredits: Afbeelding 1: Fotograaf Andrew Kan. Afbeelding 2: Fotograaf Future Vision Photography. Afbeelding 3: Fotograaf Future Vision Photography. Afbeelding 4: Fotograaf Future Vision Photography. Afbeelding 5: Fotograaf Andrew Kan.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chris Chen
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Andrew Kan. Image #2: Photographer Future Vision Photography. Image #3: Photographer Future Vision Photography. Image #4: Photographer Future Vision Photography. Image #5: Photographer Andrew Kan.
Projectteamleden: Chris YJ Chen TC Kuo
Projectnaam: Casa Calma
Projectklant: Chris Chen


Casa Calma IMG #2
Casa Calma IMG #3
Casa Calma IMG #4
Casa Calma IMG #5
Casa Calma IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp