Licht en Schaduw: Een Modern Chinees Stijl Verkoopcentrum

Een Ontwerp van Guangzhou Bayuansu Design Co., Ltd

Inleiding

Het Light and Shadow Sales Center, ontworpen door Guangzhou Bayuansu Design Co., Ltd, is geïnspireerd op de natuurlijke veranderingen van licht en schaduw. Met een combinatie van esthetiek, emotie en functionaliteit is dit verkoopcentrum een moderne interpretatie van de Chinese stijl. Met zijn eenvoud en oosterse temperament creëert het een prachtige en vredige omgeving.

De kracht van dit ontwerp ligt in de moderne, strakke lijnen die de ruimte domineren. Grote glazen gordijnwanden bieden een prachtig uitzicht op de omgeving. De ruimtelijke planning balanceert kantoor- en recreatieve functies. Vanuit de lobby verspreidt de circulatie zich vrij door de ruimte, met marmeren vloeren en grijze lijnen die de inktschilderij-elementen op de muren verlengen.

Het ontwerpteam heeft gekozen voor een kleurenpalet van zwart, wit en grijs, aangevuld met natuurlijk en levendig groen. Door de integratie van Chinese elementen en materialen zoals donker hout, steen, metaal en kristal ontstaat er een sfeer van een Chinees inktschilderij. Dit zorgt voor een rustige en serene atmosfeer in de ruimte.

Het verlichtingssysteem is subtiel verborgen in het plafond. Verschillende indirecte lichten in de schermen creëren samen met comfortabele stenen en eikenhouten panelen een unieke, ingetogen en elegante omgeving. Kleine potplanten, boeken, sculpturen en andere decoratieve voorwerpen zorgen voor een verrijkte ruimte. Daarnaast zijn er ergonomische stoelen, prachtige metalen en stenen salontafels en andere hoogwaardige meubels geplaatst, waardoor klanten een meer ervaringsgerichte onderhandelingsruimte krijgen.

Het Light and Shadow Sales Center is gelegen in Hu Bei, China en werd voltooid in augustus 2020. Het projectteam heeft gebruik gemaakt van de 6,3 meter hoge ruimte om een unieke kroonluchter te ontwerpen met een volume van meer dan 90 kubieke meter. Tijdens het ontwerpproces zijn er simulaties en demonstraties uitgevoerd met 3D-modellen om de hoogte van de kroonluchter en de wattage van de lampen aan te passen en de systeemeffecten te testen. Hierdoor is de verlichting nog verfijnder en warmer geworden.

Het Light and Shadow Sales Center heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het ontwerp wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op en toont een opmerkelijk niveau van excellentie.

Met zijn unieke interpretatie van de natuurlijke veranderingen van licht en schaduw, gecombineerd met de Chinese esthetiek, creëert het Light and Shadow Sales Center een rustige en inspirerende omgeving. Het is een prachtig voorbeeld van modern Chinees design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jian Ge Peng
Afbeeldingscredits: Jian Ge Peng
Projectteamleden: Fang Qing Xiao, Jian Ge Peng
Projectnaam: Light and Shadow
Projectklant: Jian Ge Peng


Light and Shadow IMG #2
Light and Shadow IMG #3
Light and Shadow IMG #4
Light and Shadow IMG #5
Light and Shadow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp