Warm Day: Een Oase van Rust in Hotelstijl

Chih Hsien Chen creëert een serene woonervaring

Met een subtiele kleurencombinatie en een transparante indeling brengt ontwerper Chih Hsien Chen de ontspannen sfeer van een luxe hotel naar een residentiële woning genaamd 'Warm Day'.

Deze vier verdiepingen tellende woning is een toonbeeld van rust en elegantie, geïnspireerd op de serene sfeer van een luxe hotel. De ontwerper heeft gebruikgemaakt van een combinatie van steen en hout, aangevuld met strakke lijnen, om een intrigerende elegantie te creëren die versterkt wordt door het gefilterde licht. De zorgvuldig overwogen indeling van het huis zorgt ervoor dat elke verdieping een specifieke functie heeft, waardoor de privéruimtes en gemeenschappelijke ruimtes duidelijk van elkaar gescheiden zijn.

De gebruikte materialen zoals natuurlijk houtfineer, natuurlijk marmer, helder watergevormde mallen, bakverf, metalen ijzeren onderdelen, speciaal glas en grijze spiegels dragen bij aan de unieke eigenschappen van het ontwerp. De interieurontwerpoppervlakte beslaat ongeveer 446 vierkante meter, met een indeling die onder meer een garage, entreehal, woonkamer, eetkamer, keuken, opslagruimte en twee slaapkamers omvat.

De inspiratie voor 'Warm Day' komt voort uit de wens om een ontspannen en gezellige hotelsfeer te recreëren. De gedempte kleurenpalet met minder verzadigde kleuren zorgt voor een kalme textuur. Door het weglaten van talrijke opbergkasten en scheidingswanden ontstaat een transparante indeling die een gevoel van ruimte geeft en een onbelemmerd uitzicht biedt, waardoor de droom van de huiseigenaren werkelijkheid wordt.

Op de begane grond bevinden zich de garage en de entreehal, die dankzij zachte houtaccenten een warm en uitnodigend gevoel geven. De open ruimte is verdeeld in een zithoek en een bar, zonder afleiding van audio- en videoapparatuur, wat bijdraagt aan een kalmerende sfeer. De tweede verdieping vormt het hart van het huis waar mensen samenkomen, met een horizontaal uitgestrekte verkeersstroom die het pad van het licht onthult en voorkomt dat de ruimte in minder verzadigde kleuren onderdrukkend aanvoelt.

De master bedroom en de tweede slaapkamer bevinden zich respectievelijk op de derde en vierde verdieping, wat privacy biedt aan de bewoners. De slaapkamer op de derde verdieping is geplaatst in een lichtovergoten ruimte met doorlopende opbergkasten, waarbij vitrinekasten en skeletplanken slim zijn geïntegreerd om een gevoel van ruimtelijkheid te creëren. De aardse kleuren en twee afgeronde bogen in de tweede slaapkamer voegen een speels element toe en creëren een comfortabele slaapomgeving in zacht licht en vage schaduwen.

Deze woning, die in 2023 is voltooid in Kaohsiung City, Taiwan, is een ware prestatie op het gebied van interieurontwerp. Het project 'Warm Day' is bekroond met de IJzeren A' Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chih Hsien Chen
Afbeeldingscredits: JUHE+HEYU INTERIOR DESIGN
Projectteamleden: Chen Chih Hsien
Projectnaam: Warm Day
Projectklant: JUHE+HEYU INTERIOR DESIGN


Warm Day IMG #2
Warm Day IMG #3
Warm Day IMG #4
Warm Day IMG #5
Warm Day IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp