Amplifying Identity: Amazon's Nieuwe Kantoor in Singapore

Een Innovatief Ontwerp dat Merkidentiteit Versterkt

Inleiding

Amazon, de wereldwijde tech-gigant, vergroot zijn aanwezigheid in Singapore met een nieuw kantoor op drie verdiepingen in Asia Square. Dit innovatieve ontwerp is geïnspireerd op de sterke merkidentiteit van Amazon en heeft als doel een gedeeld gevoel van doel en gemeenschap te creëren. Het kantoor is voorzien van milieu-graphics die de leiderschapsprincipes van Amazon en hun reis door de geschiedenis weergeven. Daarnaast zijn er samenwerkingshubs en flexibele werkplekken verspreid over de verdiepingen, zodat medewerkers kunnen kiezen waar ze willen werken, afhankelijk van hun taken.

Body

Het nieuwe kantoor van Amazon in Singapore is ontworpen met het oog op flexibele en hybride werkarrangementen. Er zijn in totaal vijftig samenwerkingsplekken en vijf grote vergaderruimtes verspreid over het kantoor, zodat er ruimte is voor verschillende soorten discussies. Bovendien zijn er op strategische plaatsen op maat gemaakte milieu-graphics aangebracht om de merkcultuur van Amazon te bevorderen en een gevoel van identiteit te creëren.

Een van de belangrijkste doelen van ons ontwerpteam was het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Er is zorgvuldig gekozen voor tapijten gemaakt van duurzaam materiaal, het gebruik van verf met een laag VOC-gehalte, recyclingbakken verspreid over het kantoor en zonering van de verlichting voor energie-efficiëntie. Dit alles sluit aan bij de duurzaamheidsinspanningen van Amazon wereldwijd.

Specificaties:

- Het project beslaat 3 verdiepingen met een totale oppervlakte van 9.300 vierkante meter.

Conclusie

Het nieuwe kantoor van Amazon in Singapore is een indrukwekkend voorbeeld van een ontwerp dat de merkidentiteit versterkt en een inspirerende werkomgeving creëert. Met zijn flexibele werkplekken, samenwerkingshubs en op maat gemaakte milieu-graphics weerspiegelt het kantoor de innovatieve en collaboratieve cultuur van Amazon. Bovendien toont het ontwerp een sterke toewijding aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Met dit nieuwe kantoor laat Amazon zien dat ze niet alleen een wereldleider zijn op het gebied van technologie en e-commerce, maar ook een pionier op het gebied van innovatief kantoordesign. Het ontwerp is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp, en terecht. Het illustreert uitstekend vakmanschap, creativiteit en innovatie.

Met het nieuwe kantoor in Singapore versterkt Amazon niet alleen zijn aanwezigheid in Azië, maar ook zijn merkidentiteit en betrokkenheid bij duurzaamheid. Het is een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven die streven naar een innovatieve en milieuvriendelijke werkomgeving.

Beeldcredits: Alle foto's zijn afkomstig van de volgende bron: https://mothership.sg/2021/10/amazon-new-office/


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: DB&B Pte Ltd
Afbeeldingscredits: All photos credited to media source: https://mothership.sg/2021/10/amazon-new-office/
Projectteamleden: Ricardo Celis Victor Wong
Projectnaam: Amplifying Identity
Projectklant: DB&B Pte Ltd


Amplifying Identity  IMG #2
Amplifying Identity  IMG #3
Amplifying Identity  IMG #4
Amplifying Identity  IMG #5
Amplifying Identity  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp