The Fellas: Een Innovatieve Plafondlamp die Kunst en Functionaliteit Combineert

Een Ontwerp van Hangzhou Hangke Optoelectronics Co., Ltd.

De designinspiratie voor THE FELLAS is afkomstig van de verkenning van binnenverlichtingskunst. Het ontwerpteam heeft een plafondlamp ontwikkeld met een opgehangen lineaire lichtbron, waarmee ze de stereotypen over plafondverlichting doorbreken. Ze bieden gebruikers een verlichtingsoplossing die beter aansluit bij de moderne levensstijl en innovatie en aantrekkelijkheid met zich meebrengt.

THE FELLAS is een plafondlamp die gebruik maakt van een opgehangen lineaire lichtbron. Het is ontworpen met een anti-blauwlicht flexibele lichtbron die het gelijkmatige en zachte 360-graden verlichtingseffect van natuurlijk licht simuleert. Daarnaast ondersteunt het kleurtemperatuur aanpassing in een dubbele modus, namelijk AI en handmatig. De vorm van de lamp straalt esthetiek en tastbaarheid uit, waardoor deze op harmonieuze wijze in openbare ruimtes geïntegreerd kan worden en de artistieke kwaliteit van de ruimte verhoogt.

De lichtbron van THE FELLAS is gemaakt met behulp van een vormingsproces in één stuk, wat de kans op defecten vermindert, complexe montagestappen elimineert en kosten bespaart. Bovendien is het materiaal van de behuizing afkomstig van gerecycled plastic, waardoor er geen nieuwe materialen worden geïntroduceerd. Daarnaast kunnen gebruikers de vorm en kleurenschema aanpassen aan de omgeving en sfeer, waardoor aan diverse behoeften op het gebied van binnenverlichting voldaan kan worden en de artistieke waarde van de ruimte wordt verhoogd.

THE FELLAS kan worden verbonden met de achtergrond van een scènelichtregelsysteem en een slimme woning, waardoor het automatisch de kleurtemperatuur en verlichtingsmodus kan aanpassen op basis van verschillende leefsituaties. Gebruikers kunnen deze ook aanpassen via een app en schakelaar. Het product maakt gebruik van een handige snap-installatiemethode. De behuizing kan na montage met 8 graden worden aangepast, waardoor de installatie flexibeler wordt en de scène beter aanpasbaar.

De ontwikkeling van THE FELLAS is gebaseerd op onderzoek naar de rol van licht in het interieur en de manier waarop mensen dit ervaren. Traditionele plafondlampen op de markt hebben vaak last van vormhomogenisatie, waardoor ze niet voldoen aan de vraag naar snel veranderende esthetische trends. Bovendien bevindt de oogbeschermingsfunctie van de meeste plafondlampen zich nog in de beginfase, met problemen zoals verblinding en overmatig blauw licht.

De uitdaging bij het ontwerpen van THE FELLAS was het creëren van een lichtbron met flexibele materialen en een zachte lineaire lichtbron die niet alleen het energiebesparende effect verbetert, maar ook het 360° verlichtingseffect van het uniforme, zachte en verblindingsvrije zonnespectrum simuleert. Bovendien is THE FELLAS ook gericht op de gezondheid van de verlichting. De anti-blauwlichtbron beschermt effectief de ooggezondheid van de gebruikers, en de kleurweergave die dicht bij natuurlijk licht ligt en de breed verspreide verlichting creëren een aangename sfeer.

THE FELLAS is niet alleen een plafondlamp, maar ook een kunstwerk dat functionaliteit en esthetiek combineert. Met zijn innovatieve ontwerp en gebruiksvriendelijke functies biedt het een nieuwe kijk op binnenverlichting en verrijkt het de levensstijl van de gebruikers.

THE FELLAS heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Lighting Products and Fixtures Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege hun integratie van best practices uit de industrie en competente technische kenmerken. Ze dragen bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hangzhou Hangke Optoelectronics Co.,Ltd.
Afbeeldingscredits: Hangzhou Hangke Optoelectronics Co.,Ltd.
Projectteamleden: Hangzhou Hangke Optoelectronics Co.,Ltd.
Projectnaam: The Fellas
Projectklant: Hangzhou Hangke Optoelectronics Co.,Ltd.


The Fellas IMG #2
The Fellas IMG #3
The Fellas IMG #4
The Fellas IMG #5
The Fellas IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp