De Shield Light: Een Multifunctionele Schijnwerper met een Uniek Ontwerp

Een Innovatief Ontwerp van Wisetech

De Shield Light is een multifunctionele schijnwerper die geïnspireerd is op het middeleeuwse Europese schild. Het schild heeft een ongekende betekenis in de Europese cultuur en staat symbool voor bescherming en kracht. Met de Shield Light kunnen mensen vertrouwen op een heldere lichtbron om de duisternis te verlichten, hun persoonlijke veiligheid te waarborgen en hun werk efficiënter te maken. Daarnaast heeft de elegante uitstraling van de Shield Light niet alleen een functioneel doel, maar voegt het ook een vleugje stijl toe aan elke werkomgeving.

De Shield Light is een multifunctionele schijnwerper die de elementen van een schild combineert. Het doel is om gebruikers een gevoel van veiligheid te geven door de symboliek van bescherming en kracht van het schild te benadrukken. De Shield Light is gemaakt van lichtgewicht aluminium, waardoor hij sterk en corrosiebestendig is, maar toch gemakkelijk te dragen. De schijnwerper kan worden aangesloten op bijna alle stroomaccu's (bijv. BOSCH) voor een langere gebruiksduur.

De Shield Light is gemaakt van aluminium, een materiaal met een lage dichtheid en lichtgewicht, waardoor de schijnwerper gemakkelijk te dragen is en snel kan worden aangepast aan verschillende situaties. Dit materiaal is corrosiebestendig en duurzaam. Het handvat heeft een ruw lederpatroon en is ergonomisch ontworpen met een antislip- en antirotatiefunctie. De batterijcompartimentafdekking is gemaakt van mat plastic, waardoor de gebruiker gemakkelijk de status van het batterijcompartiment kan controleren.

Voor gebruik van de Shield Light dient de 18V gereedschapsbatterij te worden verwijderd. Open de snaps aan de linker- en rechterkant van het batterijcompartiment aan de achterkant, plaats de merkbatterijadapter en merkbatterijen, sluit de batterijcompartimentafdekking en sluit de snaps aan beide zijden. De Shield Light heeft ook een aan/uit-knop en twee helderheidsaanpassingsknoppen. Pas voor gebruik de pivot aan naar de juiste hoek, zet de schakelaar aan en stel de juiste helderheid in voor gebruik.

Het ontwerpproject van de Shield Light begon in februari 2022 in Xiamen en eindigde in juni 2022, waarna het werd tentoongesteld op de Hardware & Tools Show in Keulen en de Light & Building Show in Frankfurt in september 2022.

Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de Europese geschiedenis om af te stappen van het traditionele werklichtformaat. Uiteindelijk werd besloten om het schildelement te combineren met het werklicht om een unieke lamp voor de Europese markt te creëren.

De uitdagingen bij het ontwerpen van de Shield Light waren onder andere het vinden van de perfecte combinatie tussen het schild en de vorm van het licht, het overwegen van de praktische aspecten van het product en het gebruik van aluminium materialen om de lamp lichtgewicht, robuust en slijtvast te maken. Om een comfortabel proces voor het vervangen van de batterijen te garanderen, is de Shield Light gemaakt van mat plastic materiaal, waardoor de gebruiker gemakkelijk de status van het batterijcompartiment kan controleren.

De Shield Light is een uniek ontwerp dat niet alleen functioneel is, maar ook een esthetische waarde toevoegt aan elke werkomgeving. Met zijn inspirerende ontwerp en veelzijdige functies is de Shield Light een ware blikvanger.

Afbeeldingen: Afbeelding 3: Creator Xinyi Wu, Shield Light, 2023. Afbeelding 4: Fotograaf Li Liu, Shield Light, 2022.

Intellectueel eigendom: Patentnummer 015006075-0001.

De Shield Light heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Verlichtingsproducten en -armaturen in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. De Shield Light is geprezen voor het combineren van technische en creatieve vaardigheden en het bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xinyi Wu
Afbeeldingscredits: Image#3:Creator Xinyi Wu,Shield light,2023.Image#4:Photographer Li Liu,Shield light,2022
Projectteamleden: Creative director:Yi Guo Creative director:Minxin Ke Designer:Wengui Wu Designer:Xinyi Wu
Projectnaam: Shield Light
Projectklant: Xinyi Wu


Shield Light IMG #2
Shield Light IMG #3
Shield Light IMG #4
Shield Light IMG #5
Shield Light IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp