GRND Coffee: Een Unieke Café-ervaring

Een Ontwerp van Fahad Alhumaidi en Noura Alshammari

GRND Coffee Co begon zeven jaar geleden met een tas single origin koffie, een mesmolen en een Franse pers," zeggen de eigenaren. "Gedreven door nieuwsgierigheid en liefde voor koffie, zijn de koffiemachines bewust zichtbaar gelaten om het verhaal van de klant te weerspiegelen.

GRND Coffee is een café dat zich onderscheidt door zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail. Het ontwerp, gerealiseerd door Fahad Alhumaidi en Noura Alshammari, combineert industriële elementen met verfijnde materialen en creëert zo een sfeer van elegantie en warmte.

Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van GRND Coffee was het werken met de bestaande zwakke wandstructuur van het oude gebouw. Om het café te scheiden van de rest van het gebouw, hebben de ontwerpers een aparte stalen constructie gecreëerd die fungeert als een omhulsel. Dit omhulsel is afgewerkt met eikenhout in een visgraatpatroon met messing scheidingswanden, die worden weerspiegeld door messing afstandhouders in de gepolijste terrazzovloer.

Om optimaal gebruik te maken van de beperkte ruimte van 30 vierkante meter, hebben de ontwerpers gekozen voor een rij gestoffeerde banken langs één muur, vergezeld van kleine, lichte tafels die gemakkelijk kunnen worden verplaatst naar de behoeften van de gasten. Dit zorgt voor flexibiliteit en maakt het mogelijk om de ruimte efficiënt te benutten.

Het ontwerp van GRND Coffee is een samensmelting van marmeren oppervlakken, gepolijste messing inzetstukken en industriële elementen. Het resultaat is een harmonieuze mix van elegantie en ruwheid, die de essentie van het café perfect weerspiegelt.

GRND Coffee is gelegen in een oud gebouw en het project begon in maart 2019 en werd voltooid in mei 2019. Het ontwerp is een ware prestatie van creativiteit en technische bekwaamheid, waarbij de ontwerpers erin slaagden om de uitdagingen van de bestaande structuur te overwinnen en een unieke café-ervaring te creëren.

GRND Coffee heeft internationale erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en professionele karakter van het ontwerp en benadrukt de uitmuntendheid en het gevoel van verwondering dat het oproept.

GRND Coffee is niet zomaar een café, het is een kunstwerk op zich. Het ontwerp van Fahad Alhumaidi en Noura Alshammari heeft een unieke ruimte gecreëerd waar gasten kunnen genieten van heerlijke koffie en een onvergetelijke ervaring kunnen beleven.

Afbeeldingscredits: NGPhoto

Intellectueel Eigendomsbericht: fikrr.com


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fahad Alhumaidi
Afbeeldingscredits: NGPhoto
Projectteamleden: Architect: Fahad AlHumaidi Interior Design: Noura Alshammari
Projectnaam: GRND Coffee
Projectklant: Fahad Alhumaidi


GRND Coffee IMG #2
GRND Coffee IMG #3
GRND Coffee IMG #4
GRND Coffee IMG #5
GRND Coffee IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp