Stone Rhyme: Een Symfonie van Steen en Licht

De Transformatie van een Woonruimte door Fu Kai Bai

De uitdaging van een hoog plafond wordt kunstzinnig overwonnen in het interieurontwerp 'Stone Rhyme', waarbij natuurlijk licht en steen centraal staan.

De opdracht voor Fu Kai Bai was duidelijk: transformeer de drukkende sfeer veroorzaakt door een hoog plafond in de woonkamer. Door het verwijderen van een zware, overdadig versierde nepbalk, werd de ruimtelijkheid van de kamer hersteld. Het project 'Stone Rhyme' benadrukt het maximaliseren van natuurlijk licht en verfijnt details om de kwaliteit van leven te verhogen, zoals een inductiekookplaat in de keuken en een kaptafel in de hoofdslaapkamer.

Wat 'Stone Rhyme' uniek maakt, is de heropleving van het hoge plafond en de subtiele decoratietechnieken. De marmeren patronen zijn afgestemd op de wand achter de sofa en naast de trap zijn golvende panelen aangebracht om balken en kolommen te verfraaien. De vloeren, plafonds en muren zijn bekleed met marmer in diverse kleuren en patronen, waarbij in zowel de sociale als privéruimtes steenpatronen domineren. De kleurstelling is zorgvuldig uitgekozen; in de open sociale ruimte zorgen warme neutrale kleuren voor een onbelemmerde en warme sfeer.

De realisatie van 'Stone Rhyme' maakt uitgebreid gebruik van steen, tegels, fineer en platen. Marmer en massief houtfineer, gecombineerd met helder natuurlijk licht van grote raampartijen, vormen een ruimtelijk en levendig beeld. De voorkeur van de klant voor marmer komt volledig tot uiting in dit ontwerp, waarbij de materialen consistentie en elegantie uitstralen.

Met een oppervlakte van ongeveer 264,4 vierkante meter omvat dit vijf verdiepingen tellende huis verschillende ruimtes, elk met een uniek kleurenschema en ontwerp. Van de sociale ruimte op de eerste verdieping tot de kookruimte op de tweede en de master bedroom op de derde verdieping; elke ruimte voldoet aan de behoeften van het gezin en behoudt een vloeiende circulatie en functionaliteit. De vijfde verdieping huisvest een gastenkamer, voornamelijk gebruikt voor opslag of het ontvangen van gasten.

De interactie binnen het ontwerp is duidelijk merkbaar; het gezin van zes is zeer tevreden met de verbouwing van hun huis, vooral met de nieuwe uitstraling van de woonkamer en keuken. Deze ruimtes versterken niet alleen de leefervaring, maar bevorderen ook de communicatie en het samenzijn binnen het gezin. De goed ontworpen en geplande keuken, met een nieuwe eettafel en inductiekookplaat, maakt het dagelijks leven een stuk eenvoudiger en is het hart van de familie-interactie geworden.

Het project 'Stone Rhyme' is in februari 2023 voltooid in Taiwan. De ontwerpers hebben zich gebogen over de voorkeur van de klant voor steen en hebben een subtiele en unieke esthetiek gecreëerd die de ruimte omringt en doordringt. De golvende ontwerpen onder de trap en het gebruik van warme neutrale kleuren in de sociale ruimte, tegenover de koele neutrale kleuren in de privéruimte, zorgen voor een harmonieuze, stabiele en gezellige sfeer die doet denken aan de rust van de bergen.

De grootste uitdagingen voor de ontwerpers waren het herontwerpen van de grote nepbalk in de woonkamer en het gebogen ontwerp van de trap. De balk, door zijn omvang, was zwaar en onderdrukkend en maakte de ruime ruimte bijzonder smal. Het ontwerpteam heeft de structuur zorgvuldig overwogen en verwijderd om de openheid van de ruimte te herstellen. In de met steen gedecoreerde ruimte is elk stuk steeninleg een natuurlijk schilderij dat een hoge levenskwaliteit weergeeft. De ontwerpers hebben de natuurlijke textuur van de steen vakkundig gebruikt om een harmonieuze, stabiele en gezellige ruimte te creëren, waarbij de grenzen tussen binnen en buiten vervagen door de hoge plafonds en glazen deuren en ramen.

'Stone Rhyme' is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze prijs wordt gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fu-Kai Bai
Afbeeldingscredits: Mikaiyi Design
Projectteamleden: Fu-Kai Bai
Projectnaam: Stone Rhyme
Projectklant: Mikaiyi Design


Stone Rhyme IMG #2
Stone Rhyme IMG #3
Stone Rhyme IMG #4
Stone Rhyme IMG #5
Stone Rhyme IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp