Devi Ratn: Een Uniek Boutique Hotel in Jaipur

Een buitenaardse visie op luxe en design

Met de schilderachtige Aravalli-heuvels als achtergrond vertelt Devi Ratn het verhaal van de historische stad Jaipur, terwijl het een buitenaardse visie op luxe en design combineert.

Devi Ratn, gelegen in Jaipur, India, is een uniek boutique hotel dat de perfecte mix van erfgoed en hedendaags design belichaamt. Ontworpen door Khozema Chitalwala, biedt dit hotel een ongeëvenaarde ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar luxe en verfijning.

Met een oppervlakte van 20 acres is Devi Ratn een architectonisch meesterwerk dat de schoonheid van de omgeving weerspiegelt. Het hotel is ontworpen met oog voor detail en heeft een opvallende plafondontwerp en verlichtingselementen die de aandacht trekken. De kleurrijke inrichting, meubelconfiguraties en op maat gemaakte stoffering weerspiegelen de rijke cultuur van Rajasthan.

De inspiratie voor het ontwerp van Devi Ratn komt voort uit de prominente positie van het hotel als individueel merk. Het concept van "Ratn" vormt de kern van het ontwerp, waarbij de nobelheid van zowel het hotel als het merk wordt benadrukt. Het resultaat is een unieke en betoverende omgeving die de gasten onderdompelt in luxe en schoonheid.

Om duurzaamheid en levensvatbaarheid te waarborgen, is bij de realisatie van het ontwerp gebruik gemaakt van groene materialen zoals vezelcementplaten en steenlaminaat. De deuren zijn vervangen door UV-platen met eigenschappen zoals energie-efficiëntie, isolatie, hoge kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast zijn er wasbare en steriele digitale, milieuvriendelijke behangsoorten gebruikt.

Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerp van Devi Ratn was de lobby. Door het behouden van de bestaande vloer in een rode chevron-patroon ontstond er een uitdaging om de impact van de rode kleur te verminderen. Dit werd opgelost door een kleurrijke mix van decoratieve items, meubelconfiguraties, verlichtingselementen en op maat gemaakte stoffering te gebruiken, geïnspireerd door de prachtige pauwen en vlinders uit het Bharatpur-reservaat.

Devi Ratn is niet alleen een hotel, maar een ervaring op zich. Het is een plek die een blijvende indruk achterlaat op de bezoekers en de essentie van Jaipur weerspiegelt. Met zijn unieke ontwerp, geometrie en surrealistische ervaringen is Devi Ratn een ware parel in Rajasthan.

Het project duurde 9 maanden en werd uitgevoerd in Jaipur, India. Het interieurontwerp werd verzorgd door Designers Group, terwijl het oorspronkelijke masterplan werd gemaakt door Bhagwat and Associates en de architectuur en interieur werden verzorgd door Urban Studio.

Devi Ratn is erkend voor zijn uitmuntendheid en innovatie in design. Het hotel heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs beloont ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap, en die positieve gevoelens, verwondering en bewondering oproepen.

Devi Ratn is een uniek boutique hotel dat de perfecte combinatie biedt van erfgoed, luxe en buitenaards design. Met zijn adembenemende omgeving, opvallende ontwerp en aandacht voor detail, is dit hotel een must-visit bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring in Jaipur.

Foto Credits: Prashant Bhat


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Khozema Chitawala
Afbeeldingscredits: Photo Credits: Prashant Bhat
Projectteamleden: Khozema Chitawala
Projectnaam: Devi Ratn
Projectklant: Khozema Chitawala


Devi Ratn IMG #2
Devi Ratn IMG #3
Devi Ratn IMG #4
Devi Ratn IMG #5
Devi Ratn IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp